Főoldal » Kialakítás » A jövő a könnyűszerkezetes házaké!

A jövő a könnyűszerkezetes házaké!

Manapság, ha az emberek szeretnék felépíttetni saját otthonukat, különböző megoldások közül választhatnak, ami az ingatlan alapjait illeti. E téren Magyarországon inkább a téglaépületek azok, amiket gyakrabban választanak az emberek, azonban mellettük egyre többször kerülnek előtérbe a könnyűszerkezetes házak is. Az ilyen típusú ingatlanok mind megépítésüket, mind fenntartásukat illetően rendkívül kedvező helyzetet biztosítanak tulajdonosaik számára.

A könnyűszerkezetes házak csak itthon számítanak újdonságnak, más országokban, mind a tengerentúlon, mind Európában nagy kultúrájuk van.  Norvégiában például több száz éves, mai megnevezéssel élve könnyűszerkezetes házak találhatók, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy az ilyen típusú ingatlanok egyáltalán nem számítanak rövid távú befektetésnek.

A könnyűszerkezetes házak legnagyobb előnyei közé szokták sorolni az energiatakarékosságot, amit számok is igazolnak. Egy modern könnyűszerkezetes épület 30 cm-es falvastagság esetén, összehasonlítva egy hagyományos téglafallal több, mint 200%-kal jobban hőszigetel, így kisebb a hőveszteség. A könnyűszerkezetes házak élhetősége nemcsak az energiatakarékosságban teljesül ki, hanem alapanyagukban is. Ez azt jelenti, hogy nincsenek bennünk allergén anyagok, a gipsz melyet falburkolásra használnak, természetes anyag, a falakban lévő kőzetgyapot és üveggyapot pedig nem juthat be a lakótérbe. Ezen kívül pedig penészesedés veszélye sem állhat fenn, mivel a könnyűszerkezetes házak száraz technológiával épülnek, ezért nem maradhat víz a falakban, ráadásul a hőhíd jelenség is elkerülhető a kivitelezéskor.

Az előnyök felismerése csakis azt eredményezi, hogy a könnyűszerkezetes házaké a jövő! Ha Ön is megtapasztalná a pozitívumokat, forduljon bizalommal cégünkhöz, a Taksony H-BEK Kft.-hez! További információkért keresse fel honlapunkat, amit a www.konnyu-szerkezet.hu webcímen érhet el! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-444-1590-es telefonszámon vagy az info@konnyu-szerkezet.hu e-mail címen!