A klímaberendezés használata olyan lehetőség, amivel egyre többen élnek manapság. Már nem csupán irodaházakban vagy középületekben látni légkondicionáló berendezést, de a magánházakban is sokan használják. Nem véletlenül, hiszen miért is kellene fölöslegesen szenvedni a legnagyobb nyári hőségben, mindenféle praktikákhoz folyamodni, hogy lehűtsük magunkat és a lakást, miközben egy gombnyomással hűvöset varázsolhatunk!

A klímaberendezés használatát azonban nem árt megtanulni, mert nemcsak a pénztárcánk, de az egészségünk is bánhatja, ha felelőtlenül és meggondolatlanul használjuk azt. Ugyanígy fontos a rendszeres klíma karbantartás is! Nem elég mértéktartóan használni, beállítani az ideális hőmérsékletet ahhoz, hogy ne legyen túl hideg, de a rendszeres karbantartást, a klímatisztítást sem szabad elhanyagolni. Nem véletlenül létezik ehhez a berendezéshez kapcsolódóan, klímabetegségek összefoglaló névvel többféle betegség is!

A kedvezőtlen körülmények sokféleképpen hatnak a szervezetre, de elsősorban a légutakat, illetve a vérkeringést érintik. A koszos klímában a pára hatására baktériumok, gombák, mikroorganizmusok telepednek meg, amik kijutnak a légtérbe, onnan pedig a légutakba, a tüdőbe. A legismertebb, általuk okozott klímabetegségek közé tartozik a Legionella, vagy a Pontiac láz. Az elmaradt klímatisztítás ezen kívül még okozhat asztmát, allergiát, gombafertőzést, tüdőgyulladást, illetve aspergillosist is!

A koszos klíma mellett a túl hideg hőmérséklet, illetve a túl száraz levegő is rizikófaktort jelent az egészségre! A legnagyobb melegben is könnyen megfázhatunk, megfájdulhat a torkunk egy klimatizált helyiségben, de kötőhártya gyulladás, vagy klímareuma is lehet a vége a meggondolatlan klímahasználatnak! Tehát figyelni kell a rendszeres klíma karbantartásra, a párásításra, és arra, hogy 6 foknál ne legyen kevesebb a kinti hőmérséklethez képest, ne irányítsuk magunkra a hideget, ne üzemeltessük non-stop a berendezést!

A www.textra.hu honlapon felveheti velünk a kapcsolatot, és mi gondoskodunk a klímatisztításról, valamint a rendszeres klíma karbantartásról is! Kérdéseivel keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, a 06-30-941-8231-es telefonszámon, illetve a textra@textra.hu email címen!