A szigetelési munkálatok során nem szabad megfeledkezni a tetőről sem. A rosszul szigetelt tető az egész házra hatással van, hiszen télen a hideg, nyáron a meleg levegőt engedi be otthonunkba, éppen ezért fontos odafigyelnünk a tetőszigetelés megfelelő kivitelezésére, illetve az sem árt, ha időnként felújítjuk a már elöregedett szigetelést. A késő tavaszi, kora nyári időszak tökéletes időjárási körülményeket biztosít a tetőn végzendő munkálatok számára, így most kifejezetten aktuális lehet a tetőszigetelés kialakítása.

Persze a tetőszigetelés nem csak arra jó, hogy hőszigetelővé tegye otthonunkat, hanem arra is, hogy megakadályozza a beázást. Gazdaságilag ezért duplán megéri a minőségi tetőszigetelésbe fektetni, hiszen nem csak a gázszámlán spórolunk a hőszigetelés miatt, de még a beázás javítása miatt sem kell egy vagyont kifizetnünk. A tetőszigetelés még önmagában nem sokat ér, ha például nem megfelelő szakemberek, illetve rossz technikával építik ki. Számtalan hibát lehet elkövetni a tetőszigetelés során, mivel komoly tervezést igénylő munkáról van szó.

A megfelelő hőszigetelés eleve három rétegből áll, az első a védő- és elválasztó réteg, a második a szivárgó réteg, a harmadik pedig a lejtést adó réteg. A lejtést adó réteg fontosságáról nem szabad megfeledkezni, hiszen ez biztosítja a csapadékvíz megfelelő elvezetését, ezzel akadályozva meg a beázást. Ugyanígy odafigyelést igényel a hőszigetelő réteg vastagsága, ugyanis a rossz kialakítás páralecsapódáshoz és ebből következő penészedéshez vezet. Mivel a tetőszigetelés hosszútávú befektetés, és könnyű hibákat ejteni, mindenképp tapasztalt és megbízható kivitelezőt bízzunk meg a feladattal!

Ha profikra bízná a tetőszigetelést, forduljon az Aqua-Szig Bt.-hez bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.minosegitetoszigeteles.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-934-1490-es telefonszámon, illetve az aquaszig@gmail.com e-mail címen!