Főoldal » Kialakítás » A szauna ismert és kevésbé ismert hatásairól bővebben

A szauna ismert és kevésbé ismert hatásairól bővebben

Ha van valami, ami annyira egészséges és jótékony hatással bír a szervezetre, mint a sport, az nem más, mint a szauna. Mindkét tevékenységben közös, hogy sok izzadással jár, de szaunázás közben legalább nincs szükség arra, hogy az ember nagyon megerőltesse magát. Tehát hogyan tudja mégis a szauna pozitívan befolyásolni az ember egészségi állapotát, ezen keresztül pedig a közérzetét, ha nem is mozog közben?

A szaunázás lényege a magas hőmérséklet, ami a szervezetet erős verejtékezésre ösztönzi. Persze az optimális hatáshoz az is kell, hogy a szaunát megfelelően, az előírt módon használják, ne pedig csak egy kis melegedésre. Az ideális hőmérséklet 75-90 fok között van, erre reagál az ember szervezete fokozott izzadással, miközben a bőr kipirosodik, az erek pedig kitágulnak.

Elsősorban a szív-és érrendszerre hat, edzi a vérereket, a vérnyomást pozitívan befolyásolja. Javítja az állóképességet, és fogyaszt is. Segíti a méreganyagok és a salakanyagok kiürülését, gyorsítja az anyagcserét, és ezáltal a bőrt is szebbé varázsolja, akárcsak a hajat. Az immunrendszert is erősíti, ami téli időszakban fejti csak igazán ki az áldásos hatásait: az ember nehezebben fázik meg, illetve kapja el a fertőzéseket. Testi és lelki felfrissülést hoz, oldja a stresszt, szépít és edzi a szervezetet.

A www.szaniteresklimacenter.hu weboldalon az R.M.G. Sales Kft. honlapját találja, ahol széles termékválasztékból válogathat az épületgépészet területén. Ezen belül cégünk szaunák forgalmazásával is foglalkozik, és ugyanúgy, mint a szanitereknél, vagy a radiátorok, illetve a gázkonvektorok esetében, a legmagasabb nívóra törekszik. Ezt a színvonalat szeretnénk Önnel is megosztani, ha szaunára van szüksége otthonában, vagy éppen vállalkozása számára. Forduljon hozzánk bizalommal, és keressen meg minket a részletesebb tájékoztatás érdekében! Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-815-9597-es telefonszámon, vagy írjon nekünk üzenetet a radovits.milan@gmail.com e-mail címre!