Főoldal » Kialakítás » Cserépkályhák építése, tisztítása és átrakása
cserépkályha építés

Cserépkályhák építése, tisztítása és átrakása

Napjainkban sokféle korszerű lehetőség nyílik a fűtőberendezések terén, mégis egyre többen döntenek úgy, hogy visszatérnek a hagyományos megoldások egyikéhez. Ennek megfelelően ismét felfelé ível a cserépkályha építés népszerűsége, ez ugyanis számos előnyt tartogat a tulajdonosoknak. Mit érdemes tudni erről a lehetőségről, és milyen teendőkkel kell számolnia azoknak, akik cserépkályha építés mellett döntenek?

Az egyre dráguló gázdíjak miatt sokan keresnek alternatív megoldást arra, hogy kellemes meleg járja át otthonukat a legzordabb téli napokon is. A cserépkályha építésnek természetesen megvan a maga anyagi vonzata, ám ez hosszú távon megtérül, és gazdaságos, kiszámítható fűtési megoldást kínál. Ám nem csak emiatt kedvelt, ugyanis ez a fűtőberendezés olyan egyedülálló hangulattal ruházza fel az otthont, amit egyetlen korszerű rendszer sem tud megadni.

Fontos tudni, hogy a berendezés használata során keletkező hamu és korom idővel eltömíti a járatokat, ami azt eredményezi, hogy a füst nem tud megfelelően távozni, ezért rendszeresen gondoskodni kell a cserépkályha tisztításról. A feladatot mindenképpen célszerű szakemberre bízni, átlagos használat mellett azonban a cserépkályha tisztítás mindössze 4-6 évente esedékes.

A cserépkályha sem örök életű, a tulajdonosoknak számolni kell azzal, hogy a fűtőberendezés bizonyos időközönként átépítésre szorul. A cserépkályha átrakásnak nevezett tevékenységre a leggondosabb használat mellett is sort kell keríteni nagyjából 15-20 évente. A kályha ennyi idő alatt jelentősen veszít teljesítményéből, illetve hőtároló képességéből, a cserépkályha átrakás ennélfogva fontos teendő a maximális hatékonyság érdekében.

Ha cserépkályha építés mellett dönt, olyan berendezéssel gazdagodik, ami évtizedeken át fogja szolgálni, ezért annak stílusa is kiemelten fontos. A Kályhacsempe Manufaktúra Kft. szakértői segítenek, hogy a végeredmény igazán látványos legyen! Nézzen körül www.kalyhacsempemanufaktura.hu weboldalunkon, és ha meggyőztük, lépjen velünk kapcsolatba a +36-92-510-235-ös telefonszámon vagy az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címen!