Kályhával, kandallóval fűteni egyre elterjedtebb, kedveltebb megoldás. Az egyre szélesebb választéknak, kedvező áraknak és gyors beépíthetőségnek köszönhetően ma már nem akadály, ha valódi kandalló mellett szeretnénk felmelegedni vagy cserépkályhával fűtenénk a lakást. Miért is választanánk egy hagyományos radiátort, egy régi cirkót, ha szép, stílusos és egyedi kandallónk, cserépkályhánk is lehet? Csupán azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusú kandalló vagy cserépkályha kerüljön a lakásba.

A nyílt égésterű tüzelőberendezésekkel ellentétben, a zárt égésterű fűtés rendszereknél az az ideális, ha kívülről érkezik a légellátás. Ezeknél a berendezéseknél úgy valósul meg a külső égési levegő hozzávezetés, hogy egy kívülről bevezetett csövön befelé áramlik a levegő, egy másikon pedig kifelé az égéstermék. Az épületek többségére jellemző, hogy légtömör kivitelezéssel épült vagy ennek a célnak megfelelően újították fel. Ez azt jelenti, hogy a külső égési levegő hozzávezetés megvalósításával tudunk gondoskodni a fűtési rendszer megfelelő és biztonságos működéséről. Az égő tűz folyamatos, friss levegő utánpótlást igényel, amit kívülről kell biztosítanunk. Ha nem így teszünk, a nyomás lecsökken, a tűztér szívóereje nem működik rendesen, ahogyan a kályha, kandalló sem.

Erre a célra már léteznek korszerű, biztonságos működést lehetővé tevő elemek, ilyenek a modern LAS kémények is. Ezeknek a kéményeknek a használatával a külső égési levegő hozzávezetést úgy lehet megoldani, hogy a rájuk kötött kandalló vagy kályha szellőzése, illetve oxigén ellátása külön járatban, párhuzamosan valósul meg.

A www.kalyhacsempemanufaktura.hu weboldalunkon megismerkedhet cégünkkel és minőségi termékeinkkel! Amennyiben cserépkályhát vagy kandallót szeretne otthonába, és a biztonság mellett a stílus is fontos szempont, bátran keressen fel minket! Garantáljuk, hogy hasonlóan eddigi elégedett ügyfeleinkhez, Ön is megtalálja azt a megoldást, ami minden szempontból ideális. Ha esetleg tanácstalan vagy nem ismeri ki magát a típusok, fogalmak között, keressen fel minket megadott elérhetőségeink egyikén, és mi örömmel válaszolunk minden kérdésére! Írjon nekünk üzenetet az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 92/510-235-ös telefonszámon!