Főoldal » Kialakítás » Égés és szellőzés: külső égési levegő hozzávezetés

Égés és szellőzés: külső égési levegő hozzávezetés

Kályhával, kandallóval fűteni egyre elterjedtebb, kedveltebb megoldás. Az egyre szélesebb választéknak, kedvező áraknak és gyors beépíthetőségnek köszönhetően ma már nem akadály, ha valódi kandalló mellett szeretnénk felmelegedni vagy cserépkályhával fűtenénk a lakást. Miért is választanánk egy hagyományos radiátort, egy régi cirkót, ha szép, stílusos és egyedi kandallónk, cserépkályhánk is lehet? Csupán azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusú kandalló vagy cserépkályha kerüljön a lakásba.

A nyílt égésterű tüzelőberendezésekkel ellentétben, a zárt égésterű fűtés rendszereknél az az ideális, ha kívülről érkezik a légellátás. Ezeknél a berendezéseknél úgy valósul meg a külső égési levegő hozzávezetés, hogy egy kívülről bevezetett csövön befelé áramlik a levegő, egy másikon pedig kifelé az égéstermék. Az épületek többségére jellemző, hogy légtömör kivitelezéssel épült vagy ennek a célnak megfelelően újították fel. Ez azt jelenti, hogy a külső égési levegő hozzávezetés megvalósításával tudunk gondoskodni a fűtési rendszer megfelelő és biztonságos működéséről. Az égő tűz folyamatos, friss levegő utánpótlást igényel, amit kívülről kell biztosítanunk. Ha nem így teszünk, a nyomás lecsökken, a tűztér szívóereje nem működik rendesen, ahogyan a kályha, kandalló sem.

Erre a célra már léteznek korszerű, biztonságos működést lehetővé tevő elemek, ilyenek a modern LAS kémények is. Ezeknek a kéményeknek a használatával a külső égési levegő hozzávezetést úgy lehet megoldani, hogy a rájuk kötött kandalló vagy kályha szellőzése, illetve oxigén ellátása külön járatban, párhuzamosan valósul meg.

A www.kalyhacsempemanufaktura.hu weboldalunkon megismerkedhet cégünkkel és minőségi termékeinkkel! Amennyiben cserépkályhát vagy kandallót szeretne otthonába, és a biztonság mellett a stílus is fontos szempont, bátran keressen fel minket! Garantáljuk, hogy hasonlóan eddigi elégedett ügyfeleinkhez, Ön is megtalálja azt a megoldást, ami minden szempontból ideális. Ha esetleg tanácstalan vagy nem ismeri ki magát a típusok, fogalmak között, keressen fel minket megadott elérhetőségeink egyikén, és mi örömmel válaszolunk minden kérdésére! Írjon nekünk üzenetet az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 92/510-235-ös telefonszámon!