Otthonunk kialakításánál fontos kérdés a nyílászárók kiválasztása. Örök dilemma, hogy műanyag vagy fa nyílászárókat válasszunk, kétségtelen, hogy mindkettőnek megvannak a maga előnyei. Van azonban valami, amivel a műanyag nem tud versenyezni, ez pedig a fa nyílászárók egyedisége.

A fa nyílászárók ugyanis megőrzik a faanyag szépségét, erezetének mintáját. Ennek köszönhetően minden egyes ajtó vagy ablak teljesen egyedi, megismételhetetlen. Ezek a termékek sokkal természetesebbé varázsolják otthonát, ami így hangulatos, barátságos és sokkal otthonosabb lesz. A fa nyílászárók másik nagy előnye a kiváló hőszigetelő képességük. Mivel nem engedik, hogy nyáron olyan hamar felmelegedjen a lakás, télen pedig bent tartják a meleget, kevesebbet kell bekapcsolni a klímát, illetve a fűtést, így nem csak a rezsin spórolhatunk, de még a környezetvédelem érdekében is sokat teszünk. Nem szabad megfeledkezni a jó hangszigetelő képességről sem: ha a fa nyílászárók mellett dönt, otthona csendesebbé válik, így a pihenés nyugodtabb lesz.

Az olyan ingatlanokban, ahol műanyag ablakok vannak, gyakrabban fordul elő penészesedés, mivel ezek a termékek teljesen elzárják a levegő útját. Ennek a problémának is elejét veheti, ha a fa nyílászárókat választja, hiszen a faanyag lélegzik, így kevésbé jellemző a párásodás, vagyis a falpenész számára ideális körülmények létrejötte.

A fa nyílászárókat ajánljuk nem csak magáningatlanokhoz, hanem akár szállodák, panziók részére is, illetve szinte bárhová, ahol fontos a természetesség. Megfelelő felületkezeléssel nem kell félni vetemedéstől vagy korhadástól sem, a későbbiekben pedig a termékek minimális ápolást igényelnek.

Amennyiben szeretne többet tudni a fa nyílászárókról, a legjobb helyen jár! Keresse fel a www.fa-ablakok.hu weboldalt, ahol mindent megtudhat rólunk! Ha kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba a 06-20-9383-568-as telefonszámon vagy írjon e-mailt a pappnorbert@fa-ablakok.hu címre! Kollégáink szívesen tájékoztatják a részletekről.