Régóta szeretne már valamit kezdeni az üresen álló terasszal? Szeretné jobban kihasználni, nem csak jó időben kiülni rá, télen pedig arra várni, hogy mikor lesz újra tavasz és nyár? A terasz okos kihasználásának megvan a maga módja, ez pedig nem más, mint a terasz beépítése, vagyis az egyedi télikert építése.

Hogyan kell hozzáfogni egy ilyen projekthez, és mi alapján határozzuk meg, hogy milyen legyen a beépített terasz? Először is fontos, hogy alapos felmérést követően meghúzzuk a határokat, kijelöljük azokat a lehetőségeket, amik mentén kialakítható a télikert. Minden ház, terasz és télikert más és más, és az egyedi tulajdonságaik mentén kell megtervezni, hogy mit lehet kihozni a már meglévő teraszból. Milyen anyagból, milyen szerkezetet lehet létrehozni, amivel aztán lefedhető a terasz? Milyen nyílászárók jöhetnek szóba? Legyen az ablak kinyitható, ha igen, akkor mindegyik, vagy csak néhány, esetleg végig üvegfal vegye körbe a teraszt? Bukóra nyitható ablakok legyenek, vagy akár az egész üvegfalat el lehessen húzni, ha úgy adódik?

Megannyi kérdés, amiben döntést kell hozni, de további kihívásokkal is szembe kell nézni, hiszen nem csak az számít, hogy milyen lesz a télikert szerkezete, hogyan illeszkedik a teraszhoz, mekkora lesz, és milyen ablakok határolják. A következő lépés az egyedi téli kert saját stílusának megtervezése.

Lehet az egyedi télikert a tulajdonos otthonának stílusához passzoló megjelenésű, klasszikus, vagy éppen modern helyiség. Lehet romantikus, vagy bohém, minimál, vagy elegáns, de akár keverhetjük is a stílusokat! A lényeg mindig az, hogy a végeredmény olyan legyen, ahol mi és a növényeink is jól érezzük magunkat!

A www.telikertepites.net honlapon megtekintheti cégünk eddigi munkáit, ötleteket meríthet a saját, egyedi télikertje megjelenéséhez. Ha már eldöntötte, hogy mit szeretne, vagy épp ellenkezőleg, teljesen tanácstalan, vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérje télikert tervezéssel kapcsolatos szolgáltatásainkat! A +36-30-609-7790-es telefonszámon, illetve a telikertepito@gmail.com e-mail címen elér minket!