A tél nem csak káprázatos szépséget és végtelen fehérséget hoz magával, de csontig hatoló, fogcsikorgató, pusztító fagyokat is. A fagyok ártanak a kertnek, a növényeket megdermesztik, szétrepesztik a vízcsöveket, de támadást indítanak a tető ellen is!

Egy ép tetőszerkezetnek nem tud igazán ártani a tél, de egy sérült tetővel már egészen más a helyzet. Ahogyan a fűtésrendszert is ajánlott, sőt kötelező ellenőriztetni minden fűtésszezon előtt, úgy a tető szerkezetét sem árt átvizsgáltatni, és ha szükséges, tető felújítást szervezni, különösen akkor, ha már korábban tapasztaltuk a sérülésből fakadó tüneteket.

Egy tapasztalt bádogos megbízásával érdemes gondoskodni arról, hogy a kisebb-nagyobb hibák, sérülések még időben, a fagyok beállta előtt ki legyenek javítva, a lyukak be legyenek foltozva. Az elhanyagolt, pusztulásnak indult tetőszerkezet több szempontból is kockázatokat hordoz magában. A hibás tetőszerkezet nem olyan ellenálló, a sérült fa, fém és egyéb, a tetőt alkotó alapanyagok nem képesek a végtelenségig ellenállni a mínuszok támadásának, és előbb-utóbb megadják magukat. Egy hibás tető balesetveszélyes, és ha sokáig halogatják a tető felújítást, beázásokat, vakolatomlást, penészesedést, akár a fal állagromlását is okozhatja. Ezzel együtt egy hibás tetőszerkezet lerontja az ingatlan értékét is, eladásnál kevesebbet kérhetünk a házért. És a legfontosabb: a hibás tetőszerkezet lerontja a lakók komfortérzetét is!

A téli fagyok hatására tetőszerkezetben akár végleges kár is keletkezhet, amin már nem segít a foltozás, a javítás, vagy a felújítás sem. A teljes tetőcsere, minőségi bádogos munka marad az egyetlen megoldás, amivel pedig csak magunknak okozunk a felelőtlenségünkből fakadó plusz költségeket.

A www.ra-rabadogos.hu weboldalon egy tapasztalt bádogos szakember szolgáltatásait veheti igénybe, így akár azonnali tető felújítást is! Keressen bizalommal, és ne halogassa a tető felújítását, mert később csak még nehezebb lesz a javítás! Amennyiben szeretné felvenni velem a kapcsolatot, írjon a raczattila3@gmail.com e-mail címre, vagy pedig hívja a +36-30-911-87-20-as telefonszámot!