Ház építésénél és felújításánál kiemelt szerepet kap a megfelelő ajtók, ablakok kiválasztása. A kinézet mellett az energiatakarékosság is fontos tényező a nyílászáró kiválasztásakor, manapság pedig már igazán széles választékból kereshetjük meg a számunkra megfelelőt.

A nyílászáróknak komoly szerepük van, hiszen a széltől, esőtől és az erős napsütéstől is védeniük kell otthonunkat, tehát ellen kell állniuk a különféle környezeti hatásoknak. Ám még a legjobb nyílászárók sem örökéletűek, ezért nem csak a házépítés során lehet szükség nyílászáróra, a házfelújításoknál is gyakori teendő az ablakok lecserélése. Mielőtt eldöntenénk, milyen nyílászárót szeretnénk, érdemes néhány dolgot átgondolni, onnantól kezdve, hogy mennyit szeretnénk rá költeni, egészen addig, hogy milyen stílus illik az otthonunkba, illetve milyen funkciókat tartunk szükségesnek. Mivel a csere hosszú távú befektetést jelent, mindenképp hozzunk megfontolt döntést a nyílászárókat illetően.

Ami az anyagot illeti, választhatunk fa, műanyag és fém nyílászárók közül. A fa előnye, hogy természetes hatású, és klasszikus külsőt kölcsönöz otthonunknak, viszont komolyabb karbantartást igényel, mint a műanyag nyílászáró, amely nem igényel különösebb törődést. A fém nyílászárók általában a modernebb épületekre jellemzőek, hátrányuk, hogy nincs belőlük akkora szín- és formaválaszték, mint a fa- és a műanyag nyílászárókból. Ár szempontjából a műanyag nyílászáró a nyerő, mivel a legolcsóbb megoldásnak számít, emellett hő- és zajszigetelés szempontjából is kiemelkedően teljesít a műanyag típus.

Minőségi nyílászárót szeretne megbízható helyről? Forduljon bizalommal cégünkhöz, az AM-Building Kft.-hez! További információért látogasson el a honlapunkra, a www.ablakvar.hu webcímre, és tekintse meg választékunkat, valamint ismerje meg szolgáltatásaink részleteit! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30/575-98-24-es telefonszámon, illetve az info@ablakvar.hu e-mail címen!