Manapság a vásárlók gazdag klíma választékból válogathatnak, emiatt pedig igazi kihívás kiválasztani azt a berendezést, ami valóban megfelel a vevő elvárásainak, igényeinek. Sokan nincsenek tisztában a különböző berendezések műszaki paramétereivel, előnyeivel, azonban egy kis ismertető után nincs olyan ember, aki ne tudná meghozni a végső döntést a klíma vásárlását illetően.

A legegyszerűbb klimatizálási megoldásnak a mobilklímák bizonyulnak. Telepítésük szakember nélkül is kivitelezhető, nincsenek helyhez kötve, könnyen kezelhetőek, és a karbantartásuk sem jelenthet kihívást még egy laikus számára sem. A mobilklímákat általában csak egyetlen helyiség lehűtésére alkalmazzák, például tetőtéri lakások esetében, illetve olyan helyiségekben, amelyekben komolyabb építészeti változásokat nem lehet végrehajtani, vagyis üdülőkben, hétvégi házakban, vagy pedig olyan szobákban, ahol a levegő változására érzékeny emberek tartózkodhatnak.

A mobilklíma egyszerűségének ellenére mégis a split klímák a legnépszerűbbek és a legelterjedtebbek. A berendezés neve az angol split szóból ered, ami osztottat jelent. Ez a megnevezés nem véletlen, ugyanis az ilyen típusú klíma két részből áll egy kültéri és egy beltéri egységből. Utóbbi a szoba levegőjét hűtő párologtatót és a ventilátort tartalmazza, a kültéri egység pedig a hűtő kompresszorból, a léghűtéses kondenzátorból, valamint különféle automatika-elemekből áll. Ezt a két egységet a helyszínen hűtőközeg-vezetékkel kötik össze. A beltéri egység hűtés üzemmódban a hideg levegőt vízszintesen, míg hőszivattyús készüléknél fűtés esetében a meleg levegőt lefelé irányítja, ezáltal a klimatizált térben ideális légáramlást biztosít. A split klíma egy, vagy akár több helyiség egyidejű klimatizálására is alkalmas.

Ha Ön már döntött és klímát szeretne vásárolni, a Szaniter és Klíma Center választékában megtalálhatja magas színvonalú, minden igényét kielégítő berendezést. Az említett berendezéseken kívül más típusú, korszerű klímákkal is várjuk vásárlóinkat. Termékeinket weboldalunkon tekintheti meg, amelyet a www.szaniteresklimacenter.hu címen érhet el! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-30-517-8886-os számon, vagy küldjön nekünk üzenetet honlapunkon keresztül!