Fényforrásra minden épületben szükség van, nemcsak beltéren, de kültéren is fényt kell vinni a sötétségbe. Ma már nem olyan egyszerű izzót választani, mert jóval színesebbé vált a piac, mint amilyen régen volt. Egy izzó már nemcsak egyféle lehet és az ára is változott, a pár száz forintostól egészen a több ezer forintos darabokig terjed a skála. A választás nem olyan egyszerű, különösen akkor nem, ha olyat akarunk, ami teljes mértékben kiszolgálja az igényeinket.

Kezdjük a fényforrások jelölésénél. Izzó, égő vagy led, mindegyiknek megvan a fogyasztása, ezt jelöli a Watt (w). A Lumen (lm) a fényforrás fényerejét mutatja, minél magasabb a lumen szám, annál nagyobb egy égő fénye. Végül ott van még a Kelvin (K), ami az égők színhőmérsékletét jelzi a vásárlónak. Jó tudni, hogy a magasabb értékű égőknek hidegebb a fénye, ha melegebb fényű világítást szeretnénk, 3000 K fölé ne menjünk. Ezen kívül létezik még a fényforrások tulajdonságai között fényvisszaadási index is, ami minél magasabb, annál hűbben adja vissza a tárgyak valós színét. Ezek az adatok a termékek csomagolásán és az izzókon is fel vannak tüntetve.

Az izzók között különbséget tehetünk még fajtájuk alapján is. A hagyományos izzókat már mindenki ismeri, de rajtuk kívül még ott vannak a ledek, az energiatakarékos égők és a halogén izzók is. A legkorszerűbbnek manapság a led izzók számítanak, ennek okán egyre inkább népszerűek lesznek és elterjednek a magánlakásokban és közintézményekben egyaránt.

A www.vollervill.hu  webcímen a Völler Ferenc ev. VÖLLERVILL cégnek a weboldalára jut. Amennyiben égőre, izzóra vagy led fényforrásra van szüksége, keresse fel fényforrás webshopunkat és vásároljon új fényforrást beltérre vagy kültérre! A fényforrás webshopunkban több száz, világítással kapcsolatos termék várja, amik mindegyike színvonalas és megbízható teljesítményt nyújt, baráti áron. Lépjen kapcsolatba fényforrás webshopunkkal és kérjen bővebb tájékoztatást termékeinkről a  +36-30-500-04-53 telefonszámon vagy az uzlet@vollervill.hu email címen!