A kertépítés legalább annyira gondos tervezést igényel, mint a lakberendezés, ám míg otthonunkon belül bizonyos helyiségek egyértelmű funkciót látnak el, addig kertünk kialakításának csak a fantáziánk szabhat határt! Grillterasz, zöldségeskert, dísztó, játszótér? Bármelyikre van lehetőség, ám érdemes jól körüljárni a témát, és alaposan, hosszú távra tervezve végiggondolni, mit is szeretnénk. Az alábbiakban néhány egyszerű lépésben felvázoljuk, mire érdemes figyelni a kertépítés előtt!

  • Ajánlott csinálni egy méretarányos alaprajzot, melyen mindent tüntessünk fel, amit szeretnénk megtartani a jelenlegi kialakításból.
  • Jelöljük be, melyik területen milyen burkolatot szeretnénk, hol terül el a pázsit, hol lesz kerti tipegő, hol leszek árnyékot adó fák, és hol kapnak nagyobb teret a virágok.
  • Vannak kertek, ahol egy-egy szín különféle árnyalatai uralkodnak, ezt is érdemes megfontolni, mert igazán különleges látványt nyújt, de ha a színpompás, vidám hangulat a cél, akkor is tervezzük meg a színeket, hiszen a kulcs a harmónia.
  • Készüljünk fel az évszakok változására is, ha nem szeretnénk, hogy télen kopár legyen a kert, érdemes örökzöldeket is telepíteni.
  • Ne felejtsük el, hogy a kevesebb néha több, az ízlésesen kialakított kertnél fontosak az arányok, igyekezzünk elkerülni a túlzsúfoltságot.

Megvannak az elképzelések, már csak szakértőkre van szüksége a kivitelezéshez? Kaposvári kertépítő csapatunk mindenben rendelkezésére áll! Ismerje meg a cégünk által biztosított lehetőségeket, tájékozódjon weboldalunkon, a www.kerteszkedjunk.hu webcímen, ahol nem csupán hasznos információkat olvashat, hanem galériánk képeiből is ihletet meríthet! Felmerülő kérdéseivel bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-304-8658-as telefonszámon vagy az info@kaposkertesz.hu e-mail címen, szívesen segítünk!

Ne feledje, a tökéletes kertek a kreatív ötletekből és színvonalas kivitelezésből születnek. Engedje szabadjára fantáziáját, tervezzen, ötleteljen, a kertépítést pedig bízza ránk!