Főoldal » Kialakítás » Milyen a jó bejárati ajtó?
bejárati ajtó

Milyen a jó bejárati ajtó?

Kétségtelen, hogy a bejárati ajtónak kulcsfontosságú szerepe van minden ingatlanban. A kiválasztását ezért nem szabad elkapkodni, hanem érdemes a lehető legtöbb szempont figyelembe vételével dönteni. De mik ezek a szempontok? Milyen egy jó bejárati ajtó? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre adunk választ.

A jó bejárati ajtó talán legfontosabb ismérve, hogy biztonságos. Mivel ez lesz otthona első számú védelmi vonala, ezért mindenképp olyan nyílászárót keressen, ami már megjelenésre is masszív, nem könnyen feltörhető, a legjobb, ha több ponton záródik. Sajnos feltörhetetlen ajtó nem létezik, de az olyan strapabíró darabok, mint például a Rurik bejárati ajtók, kiválóan védenek az átlagos betörések ellen.

Fontos, hogy a bejárati ajtó ellenálljon az időjárás viszontagságainak, főleg, ha kültéri bejáratról van szó. Ebben az esetben ellen kell álljon esőnek, hónak, fagynak és tűző napsütésnek egyaránt. Télen ráadásul plusz nehézséget okoz, hogy a külső és belső oldalát érő hőmérsékletek között igen nagy lehet a különbség.

Ehhez kapcsolódóan érdemes a hőszigetelési szempontra is rátérni. Ha télen, a fűtött lakásból az ajtón keresztül kiszökik a meleg, az nem csak az otthoni komfortot csökkenti, hanem anyagi szempontból is kellemetlen. Nem szabad, hogy az ajtó huzatos legyen, ennek érdekében minden oldalon megfelelően kell záródnia.

A bejárati ajtó meghatározó eleme lesz a homlokzatnak, illetve a lakásnak, ezért az esztétikai szempontok fontosságát sem szabad alábecsülni. Szerencsére ma már olyan gyönyörű nyílászárók közül válogathat, mint például a Horidoor bejárati ajtók vagy az S Line bejárati ajtók, amik számos színben, mintában, illetve üvegbetéttel díszítve is megrendelhetők.

A megfelelő bejárati ajtóval otthonát biztonságosabbá, komfortosabbá és stílusosabbá varázsolhatja. Cégünknél nagy választékot talál, érdemes áttekintenie katalógusainkat, melyeket a honlapunkon, a www.m.akciosablak.hu oldalon megtalál.

Ha további kérdése merült fel, forduljon hozzánk bizalommal a +36 70 360 6168-as telefonszámon vagy az info@akciosablak.hu e-mail címen!