A szaunák rendkívül népszerűek az emberek körében világszerte, ami nem véletlen, ugyanis a testet és a lelket egyaránt kényeztetik, egészségmegőrző hatásuk pedig évszázadok óta ismert. Mivel csak pozitívumaik vannak, egyre több ember szeretné otthonában is élvezni hatásukat, ezért a szaunaépítés mellett döntenek, de mielőtt bárki ezt az utat választaná, nem árt bizonyos tényezőket figyelembe venni!

Az első és a legfontosabb a szauna építésekor a hely kiválasztása. A szakemberek szerint célszerű a vizesblokk, vagy a vízvezeték közelébe telepíteni a berendezést, mert a szaunázáshoz hozzátartozik a zuhanyzás is. Emellett a fontos az is, hogy a kiválasztott helyiségben biztonságos és megfelelő áramellátás álljon rendelkezésre.

Nem csak a helyiség megválasztása terén van szükség körültekintésre, hanem a berendezés megtervezésével kapcsolatban is. A szauna építésének megkezdése előtt egy méretarányos tervezetre van szükség, amelyen pontosan fel kell tüntetni a pihenő, az előtér, a szellőzők, a pad, az ajtó, a kályha, és az egyéb kiegészítők helyeit. A fülkének legalább 2,3 méter magasnak kel lennie, de semmiképpen sem alacsonyabbnak 1,9 méternél. Erre azért van szükség, hogy a mennyezet nehogy túlhevüljön a szaunakályha melegétől. A szaunát minimum 3-5 centiméter távolságra kell beépíteni az épület falától, így a gőz természetes úton távozik anélkül, hogy a helyiség, vagy a berendezés fa részei bepenészednének. A szaunakabin megfelelő szellőzéséről az oldalfalon található, egymással szemben lévő nyílások gondoskodnak. Fontos alapszabály, hogy a szellőző légjáratokat tilos a falakra vezetni!

Ha Ön is szeretne szaunát építtetni, forduljon bizalommal a Select Kft.-hez! A magas színvonalú, megbízható szolgáltatást garantáljuk, ugyanis a szaunaépítés terén hosszú évek tapasztalatával rendelkezünk! További információkért keresse fel honlapunkat a www.selectkft.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-20-804-4490-es számon, vagy írjon e-mailt az info@selectkft.hu címre!