Főoldal » Kialakítás » Térburkoló anyagok a kertbe
térburkoló anyagok

Térburkoló anyagok a kertbe

A családi otthonok kertjei rendszerint sokféle tevékenységnek adnak helyet, ez pedig a talajt illetően is eltérő megoldásokat igényel, hogy a kert ne csak szép, hanem praktikus is legyen. A zöldellő pázsit természetközelivé varázsolja a ház környezetét, emellett azonban szükség van olyan területekre is, ahova masszív, strapabíró burkolat kerül, ilyen például a kocsibeálló.

Ma már térburkoló anyagok széles kínálata várja az érdeklődőket, a hagyományos járdalapoktól a manapság oly népszerű térkövekig sokféle változat kapható. Könnyű elveszni az alapanyagok, színek és formák között, ezért érdemes alaposan megfontolni a választást és az egyedi igényekre szabni a burkolatot. Milyen szempontokat tanácsos figyelembe venni a térburkoló anyagok kiválasztásánál?

A burkolat megjelenése olyan tényező, amire mindenképpen érdemes nagy hangsúlyt fektetni, hiszen jelentősen befolyásolja az összképet. Az egyéni ízlés mellett célszerű a ház stílusára is ügyelni a választásnál, ideális esetben a térburkoló anyagok jól harmonizálnak a környezetükkel. Érdemes előre megtervezni a lerakási mintát, és ennek megfelelően dönteni a formáról, illetve nagy figyelmet érdemel a szín is. A stíluson felül azonban természetesen a praktikus szempontokra is érdemes ügyelni. Ebből a megközelítésből a térburkoló anyagok tartóssága, kopás- és fagyásállósága, valamint tisztántarthatósága is olyan tényező, amit alaposan meg kell vizsgálni és összevetni az igényekkel. Értelemszerűen a teherbírásra is fontos figyelni, hiszen egészen másra van szükség, ha csak gyalogos forgalomra lesz használva a burkolat, illetve akkor, ha személyautó, netán teherautó is közlekedni fog rajta. Végül, de nem utolsó sorban a térburkoló anyagok árára is ügyelni kell, amit az eltervezett kerethez célszerű igazítani, figyelembe véve az egyéb járulékos költségeket.

Térburkoló anyagok széles választékát biztosítja cégünk, az Ilovszky Tüzép Kft.! Nálunk biztosan megtalálja azokat a változatokat, amik minden szempontból eleget tesznek az elképzeléseinek, és igény szerint a választásban is segítséget nyújtunk. Kattintson a www.ilovszkytuzep.hu weboldalra, termékeinket érintő kérdéseit pedig tegye fel bátran a +36-68-412-368-as telefonszámon vagy az ilovszky@ilovszkytuzep.hu e-mail címen!