Főoldal » Lakberendezés » A romantikus stílus jellemzői a lakberendezésben
A romantikus stílus jellemzői a lakberendezésben

A romantikus stílus jellemzői a lakberendezésben

Talán nincs még egy olyan népszerű lakberendezési stílus, mint amilyen a romantikus. Lágyan aláhulló selymek, hófehér csipkék, dekadens rózsaminták, álmodozásra késztető pasztell árnyalatok, fodrok és nőies, érzelmes hangulat. Ez az a lakberendezési stílus, amivel, ha nem vigyázunk, nagyon könnyű túlzásokba esni. Fontos odafigyelni az arányokra és jó érzékkel összeválogatni a kiegészítőket, textileket és bútorokat, mértékletesen bánni a fodrokkal, csipkékkel és mintákkal, különben nagyon könnyen giccsbe fullad az összhatás.

A stílus a 18. századi romantikában gyökerezik, mely a klasszikus stílussal vállalt szembenállást. Ellenezte annak kimértségét, egyszerűségét, helyette forma gazdagságot, mozgalmasságot, lágyságot kínált. A régi felé fordul, ezért nem véletlenül jelenik meg az antik tárgyak beemelése vagy az újak antikolása. A nosztalgia, a régi korok felé történő elvágyódás minden részletében tetten érhető a romantikus lakberendezési stílusban, így nagyszerűen illenek bele az ágytakarók, horgolt terítők, fémvázas ágykeretek, virágminták, a természetközeliség. Az ilyen enteriőröket áthatja a melegség, a báj, az otthonos hangulat, a szerelmes atmoszféra. A romantikus lakberendezési stílusnak mára különböző irányzatai alakultak ki, ennek megfelelően ide tartozik a country, cottage, provance-i, de a chabby chic is. Mindnek megvannak a maga jellegzetességei és stílusa, amiben mindenki rátalálhat a saját ízlésére.

A www.yellowgroup.hu weboldalunkon megismerheti a tervező irodánk által kínált lehetőségeket, és igénybe veheti szolgáltatásainkat lakberendezéshez, belsőépítészeti tervezéshez egyaránt. Forduljon hozzánk bizalommal, ha közel állnak Önhöz a romantika stílusjegyei, és szüksége van szakmai iránymutatásra annak érdekében, hogy az eredménnyel elégedett lehessen. További részletekért, személyre szabott árajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, írjon nekünk az info@yellowgroup.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36-70-941-8001-es és a +36-30-931-9832-es telefonszámok egyikén!