Ha felületkezelésről van szó, akkor általában a csiszolás a legjobb módszer. A faiparban, a fémiparban és az üvegiparban egyaránt használatos, ám a minőségi eredmény komoly szakmai tudást igényel. Amennyiben szeretnénk megismerni a csiszolás rejtelmeit, rengeteg dolgot kell megtanulnunk. Milyen csiszolóanyagok léteznek, milyen csiszolóeszközökkel dolgozhatunk, mikre kell odafigyelni a munkafolyamat során?

Először is azzal kell tisztában lennünk, hogy milyen csiszolóanyagot érdemes használnunk. Lehet akármilyen profi a csiszolóeszközünk, a gép teljesítménye nagy mértékben attól függ, hogy megfelelő csiszolóanyagot választottunk-e. A csiszolóanyag lehet természetes (üveg, kova, gránát, korund) és mesterséges is (szilícium-karbid, elektrokorund). A csiszolóanyaghoz mindig jár valamilyen hordozóanyag is, amely húzó és hajlító hatásoknak van kitéve, ezért rugalmasnak és szilárdnak kell lennie. Hordozóanyag lehet papír, gyapjú, szintetikus (poliészter) szövet, papír-szövet kombinációja és a vulkánfíber. A csiszolóanyag kötőanyagot is igényel, amely segít az alátéten tartani a csiszolóanyagot, de biztosít neki bizonyos szintű rugalmasságot is. Kötőanyag általában különböző gyantatípusokból készül.

Mielőtt nekiállnánk a csiszolásnak, mindenképp győződjünk meg róla, hogy megfelelő csiszolóanyagot választottunk. Míg a tömörfához általában üveget és kovát, addig a keményfához gránátot és korundot használnak, a sokkal kényesebb poliészter, lakkozott felület és puhafa csiszolásához pedig mesterséges csiszolóanyag ajánlott.

Csiszolás előtt áll, de még nem szerezte be a szükséges csiszolástechnikai eszközöket? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.dunaholz.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Ismerje meg az általunk kínált lehetőségeket, és kérjen bátran szaktanácsadást! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06 1/424-17-14-es telefonszámon, illetve a dunaholz@gmail.com e-mail címen!