Szakemberekre szükség van, mert igazán ők értik a szakmájukat és ismerik a rejtett trükköket. Az utóbbi évek sajnálatos tendenciája az, hogy az igazi mesteremberek kezdenek kikopni, és vannak olyan foglalkozások, ahol már nincs kinek átadni a tudást, tulajdonképpen az utolsó generáció dolgozik benne. A technika fejlődésének „köszönhetően” kopnak ki a régi szakmák, mert a gépek átvették a kivitelezés feladatát.

Ám ezekre a haldokló szakmákra több területen is szükség van, ezért sokan igyekeznek életben tartani őket. Talán idejében érkezett meg modern hétköznapjainkba a „vintage-érzés”, ami leginkább a divatban és a lakberendezés világában köszön vissza. Újra népszerű lett az asztalos által legyártott szekrény, asztal, kiválaszthatjuk, hogy milyen anyagból készüljön a megálmodott bútorunk, hogyan nézzen ki.

Ebben az esetben nem nekünk kell alkalmazkodunk a bútor adta lehetőségekhez, hanem a bútor alkalmazkodik a mi elképzelésünkhöz, és ebben segítségünkre van a legfontosabb munkafolyamat, a gyalulás. Ilyenkor kiegyenesítjük és lesimítjuk a fát, ezáltal forgács keletkezik, megváltozik a faanyag mérete, alakja. A gyalulás lehet egyengető, amikor a faanyag jobbik felületét síkba gyaluljuk, a vastagoló gyalulásnál pedig nagyobb mennyiségű faanyag feleslegtől szabadulhatunk meg. Fontos, hogy próbagyalulással állapítjuk meg a szálak futási irányát, csak akkor lesz sima a felület, ha eltaláltuk az irányt.

Cégünk kitűzött célja, hogy minden téren életben tartsuk az asztalosságot, közösen vevőinkkel! Szenvedélyünk a bútorgyártás, minőségi alapanyagokkal dolgozunk. Az asztalosság klasszikus folyamatait is szeretnénk megőrizni – leendő bútora megbízható kezekben van! Ha szüksége van egyedi bútorra otthonába, bátran keressen fel minket! Szolgáltatásainkról, munkáinkról tájékozódjon a www.henczbutor.hu weboldalon, bővebb információt e-mailben kérhet a henczbutor@gmail.com címen, telefonon pedig a 06-70-244-5787-es számon! Munkatársaink mindenben készséggel segítenek Önnek!