A lakberendezés sosem egyszerű feladat, hiszen azok a döntések, amiket ilyenkor meghozunk, hosszú távon hatnak az életterünkre. A bútorok kiválasztásánál különösen nagy hangsúlyt kap a megfelelő kanapé megtalálása, hiszen ez számít a nappali központi részének. A kanapénak nemcsak kényelmesnek kell lennie, hanem dekoratívnak is, mivel a vendégeket is általában ebben a helyiségben fogadjuk.

Amikor megkezdődik a vásárlás, hirtelen sokként érhet a hatalmas választék, ezért érdemes előre leszögezni magunkban, hogy mire kell odafigyelnünk, így nem fogunk a bőség zavara miatt rossz döntést hozni. Először is, vegyük figyelembe a méretet, hisz ezen áll vagy bukik minden. Véletlenül se higgyünk a szemmértékünknek, centire pontosan mérjük le a kanapénak szánt helyet. Nemcsak a túl nagy kanapéval van baj, hanem a túl kicsivel is, hiszen bár elfér, rosszul néz ki a túl nagy térben.

Természetesen ahhoz, hogy tudjuk, mekkora helyen lesz a kanapé, előre el kell döntenünk, hogy hol fog elhelyezkedni. Ez egy nagyon fontos kérdés, amire még a vásárlás előtt választ kell találnunk. Ha úgy tervezzük, hogy leginkább tévét fogunk nézni a kanapén ülve, akkor a televíziókészülékkel szemben helyezzük el a kanapét. Ha szeretünk olvasni a kanapén üldögélve, akkor igyekezzük úgy elhelyezni a bútort, hogy közel legyen az ablakhoz, és sok fény vetüljön rá. Érdemes eleve úgy tervezni, hogy a kanapé előtt legyen hely egy dohányzóasztalnak is, ahova lehet pakolni. A formát is jó előre gondoljuk végig, mert nem minden forma illik egy adott szobához. Ha pedig már a nappali többi bútorát beszereztük, érdemes azok stílusához igazítani a kanapé színét és formáját.

Kanapét vásárolna? Ránk számíthat! Látogasson el honlapunkra, a www.butor7.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Felmerülő kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 30-200-5602-es telefonszámon, illetve az info@butor7.hu e-mail címen, munkatársaink szívesen segítenek!