A lakberendezés során kiválasztjuk a bútorokat, amik között élni szeretnénk, kiválasztjuk azokat a lakástextileket, színeket, formákat, tárgyakat, amikkel egy lakásból otthont tudunk varázsolni. Ahogyan a bútorokat, úgy a falakat is felöltöztetjük, és választhatunk, hogy lefestjük, vagy kitapétázzuk őket!

A tapétát választani több szempontból is előnyös! A tapétát ma már akár saját magunk is felragaszthatjuk a falra, nem kell mesterembert hívni és megfizetni a munkaóráit. Sokféle tapétafajta közül válogathatunk, ezek közül szinte mindegyikkel könnyű bánni. A tapétával borított falfelületekre sokkal nagyobb ellenállóság jellemző, mint a festett falakra, nem kell tartani attól, hogy ütések, karcolások, kopások kárt tesznek benne, hosszú távon bírja a strapát! Természetesen megsérülhet a felülete, de a javítása, pótlása sokkal egyszerűbb, mint a festett fal esetében. Elég egy ugyanolyan tapétacsíkkal pótolni a sérült részt, nem kell hozzá lefesteni az egész falat újra, kikeverni pontosan azt az árnyalatot.

A tapéta otthonosabb hatást kelt, a falaknak sincsen olyan hideg tapintása, ráadásul rengeteg színben, mintában és anyagban kapható, amiből kedvére válogathat mindenki. A tapéta fajták között találunk fűrészporosat, üvegszálasat, de még selymet is.

A folyékony tapéta például környezetbarát, növényi rostokból készül, szigetelésre is alkalmas, sőt a párát is bírja, így fürdőszobában is felhasználható! Felvitele a gletteléses vagy szórásos technikával megegyező, alkalmas a falfelület hibáinak, egyenetlenségeinek eltüntetésére!

Az üvegszálas tapéta meggyőző ütő- és szakítószilárdsággal rendelkezik, ennek köszönhetően akár évtizedeken át is lehet számítani rá! A finom üvegszálakból erős, ellenálló szövettapéta készül, ami kivédi a mechanikai hatásokat és a fal penészesedését is megakadályozza.

A kétrétegű, fűrészporos tapéta már egy jól ismert tapétafajta, ami szintén nagyon erős, jó befektetésnek számít, ráadásul különleges, plasztikus hatással bír. Egyenetlen felületen is alkalmazható, többször átfesthető.

A www.drpadlo.hu weboldalon nagy választékban talál minőségi tapétákat. Válogasson és vásároljon! Keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és érdeklődjön a részletekről a +36-20-370-7067-es telefonszámon, vagy pedig a webaruhaz@drpadlo.hu email címen!