A fából készült bútorok, használati tárgyak egyszerűen soha nem tudnak kimenni a divatból – a valódi szépség hogyan is tudna? Természetes, igazi és nagyon egyedi egy fabútor, ami mindenhol igazi értéket képvisel. Egy fából készült egyedi bútorban megbízhatunk, mert nem járhatunk vele rosszul. Nem megy tönkre, nem veszti el a fényét, ha megfelelően gondoskodunk róla és ápoljuk.

Az egyik legnépszerűbb faipari alapanyag a tölgyfa, amiből a vörös, fehér és az amerikai tölgyet, hazai szinten pedig a nemestölgyet és a csertölgyet kedvelik leginkább. A tölgyfa tartósság szempontjából a II. osztályba került besorolásba, ez azt jelenti, hogy megfelelő a minősége tartós, de kültéri felhasználás esetén védőkezelésre van szüksége. A tölgyfa könnyen megmunkálható, fűrészelhető, marható, gyalulható, csiszolható, esztergályozható. Előfúrásra szükségük van, mert fájuk nehezebben csavarozható, a szárításukra is gondosan ügyelni kell, viszont szépen pácolhatóak. A tölgyfa felhasználása széleskörű, köszönhetően változatos fajtáinak és kedvező tulajdonságainak. A tölgyfa bútoroktól kezdve a cölöpökön át a hidakig szinte bármi készülhet belőle.

A diófa Amerikában és Európában őshonos, kedvelt alapanyag, főleg a fekete dió. Törzse rövid, tömzsi, kérge sötét színű, fája a világostól a sötétebb árnyalatokig igen változatos képet mutat. Textúrája lehet sima, erezett, sávozott vagy ráncos is, ez is igen változatos a diófánál. Faanyaga igen szilárd és tartós, ugyanakkor rugalmas faipari alap. Jól pácolható, jól polírozható, formálható, nem vetemedik. Ezek a kedvező tulajdonságok a diófát a bútorgyártás egyik elsőszámú anyagává teszik, különösen az ülőalkalmatosságok terén remekelnek a diófa bútorok.

A www.lamello.hu weboldalunkon Önt is ott várja valahol az az egyedi bútor, amire már oly régóta áhítozik. Talán még maga sem tudja, de Önnek egy minőségi fabútorra van szüksége! Ne halogassa hát a döntést, és válogasson szebbnél-szebb, valódi fából készült bútorainkból, és tegye még szebbé otthonát! Egy új étkezőasztal a székekkel az ebédlőbe, könyvszekrény a nappaliba, ruhás szekrény a hálóba vagy csak egy kis komód az előszobába? Mindegyik igazi változást hoz, kicsit alakít az otthon összképén és még otthonosabbá, stílusosabbá, szebbé teszi a tereket. Fontolja meg, hogy milyen bútorokat, lakberendezési tárgyakat választ, és egészítse, csinosítsa ki lakását olyan darabokkal, amik valódi fából készültek!

Tölgyfa és diófa bútorokat szeretne? Vegye fel velünk a kapcsolatot a lamello@lamello.hu e-mail címen vagy hívjon a +36-82-316-600-as telefonszámon, hogy minél előbb segítségére lehessünk a rendelésben!