díszfüvek a kertek kevésbé elterjedt díszei, pedig rengeteg fajta létezik belőlük. Az egyes kertek stílusához illő díszfüvekkel teljesebbé lehet tenni a zöld területet.

díszfüvekből létezik évelő és egynyári fajta is. Természetesen a növények kiválasztásánál ez fontos szempont, hiszen az egynyári fajtákat minden évben újra be kell szerezni és elültetni. Mégis érdemes ilyen növényekben is gondolkodni, mert a sokféle fajtájú és látványos külsővel rendelkező  díszfüvek üde és látványos színfoltjaivá válhatnak a kertnek. A megfelelő helyre ültetve és a többi virággal, fával, cserjével kombinálva, a díszfüvekkel igazán pompás kertet lehet kialakítani. Ezeknek a növényeknek több előnye is van. Egyrészt több méretben, változatos külsővel lehet őket beszerezni, másrészt pedig a gondozásuk sem ördöngősség.

díszfüvek egyetlen hátránya talán az lehet, hogy helyigényes növényekről van szó. Gondoljunk csak a magasra megnövő, dúsan burjánzó pampafűre vagy a felhőként lengedező Muhly-fűre. Ha nem is nő meg méteresre, a növény a talajon foglal el nagyobb területet. Nincs szükség metszésre, nyírásra, hiszen a díszfüvek a maguk szépségében érvényesülnek, csak biztosítani kell számukra az ideális környezetet, ahol zavartalanul növekedni tudnak.

díszfüvek erőssége a dekoratív megjelenésük, ezért nagyszerűen alkalmasak arra is, hogy utcafronti helyre ültessék őket vagy főszerepet kapjanak a gyepen. Egyszerűen szaporíthatóak, sőt vágott virágként is megállják a helyüket. Ha nem szeretné a fényt elfogó fákat, gondozni való bokrokat vagy a megszokott virágágyást szaporítani, döntsön ezek mellett a növények mellett!

A www.tahi.hu webcímen a Tahi Faiskola Kft. teljes növény katalógusát végig tudja lapozni. A katalógusban külön fejezetet szántunk a  díszfüveknek is. Amennyiben minőségi, gondosan nevelt, életerős növényekkel szeretné beültetni a kertjét, forduljon hozzánk bizalommal! A faiskolában személyesen is megnézheti a növényeket, de a katalógusból elérhető példányokról érdeklődhet a honlapon megadott elérhetőségeken is:06 26 387 157, 06 26 386 411, info@tahi.hu