Főoldal » Stílus » Hogyan válogassunk anyagot a patchwork takaróhoz?
Hogyan válogassunk anyagot a patchwork takaróhoz?

Hogyan válogassunk anyagot a patchwork takaróhoz?

A foltvarrással készült takarók újra divatosak. A régi időkben az asszonyok összeültek, és varrókörökben készítették közösen a hatalmas patchwork takarókat, miközben beszélgettek, megvitatták az élet eseményeit. Ma már lehet kapni többféle méretben és mintával ilyen takarókat, de mégis az az igazi, amit kézzel készítettek. Az ügyesebbek és kitartóbbak akár saját maguk is elkészíthetik az otthonra, vagy ajándékba szánt ágytakarójukat. Ha még sosem csinált ilyet, nem árt kicsit tájékozódni a patchwork anyag kiválasztása, az eszközhasználat és a varrótechnika tekintetében. Egy kis gyakorlással és türelemmel az eredmény egy gyönyörű, egyedi, meleg takaró lesz, amit hosszú évekig az otthon megbecsült darabjaként fogunk használni.

A patchwork anyagokat beszerezhetjük méteráru boltból, de akár körülnézhetünk otthon is, hiszen ez kiváló alkalom a maradék textilek újrahasznosítására. Különböző méretű és mintájú textil csíkokból készülhet párnahuzat, takaró, de egyéb kiegészítő is. Fontos, hogy a foltvarrás anyagának kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy megközelítőleg azonos tulajdonságú anyagokat válogassunk össze. Így könnyebb velük dolgozni, és a mosásnál is hasonlóan viselkednek majd. Akkor lesz tökéletes két textil összeillesztése, ha szövésük, rugalmasságuk megegyezik. A jó patchwork anyag rugalmas, könnyű vele dolgozni, tartós, nem ereszti a színét, jól kombinálható és nem deformálódik.

A színek és minták kiválasztásakor is szükség van egy tervre, mert ha meggondolatlanul illesztgetünk össze mindent, az eredmény nem lesz dekoratív. Először inkább válogassunk össze 6-8 féle anyagot, mindegyiket 40-60 cm nagyságban, így nem fogjuk elvéteni az arányokat. Ügyeljünk arra, hogy a színek harmonizáljanak, egy fő színt és annak árnyalatait használjuk! Érdemes apró mintás textilekkel dolgozni, mert a nagyobbak el fognak veszni a forgatagban. Itt is a harmonikus, kellemes látványra törekedjünk!

A www.eurotextil.hu címen elérhető méteráru webáruházunkból kényelmesen összeválogathatja új takarója anyagszükségletét. A segítségünkkel egyszerű és könnyű a textil megvásárlása, és gyorsan kipipálhatja a munka ezen részét. Nem talál valamit, amit keres, vagy kérdése lenne? Vegye fel velünk a kapcsolatot az info@eurotextilkft.com e-mail címen, vagy a 06-1-250-2126-os telefonszámon!