Korunk lakberendezési trendjeit vizsgálva észrevehetjük, hogy az utóbbi pár évben újra népszerű megoldásnak számítanak a kárpitos bútorok. Ez azért lehet különös, mert a modern technológiáknak köszönhetően egyre gyakoribbak azok a bútorok, melyek nem kárpitos felületűek. Ezzel a jelenséggel pedig egyfajta éles kontraszt figyelhető meg a modern, már-már kicsit futurisztikus kialakítások és a régi korokat idéző kárpitos bútorok között.

Egy kárpitos bútor esetében azonban érdemes tisztában lenni bizonyos szempontokkal. A kialakításból adódóan ugyanis sérülékenyebbek, így háziállat vagy kisgyermek mellé csak akkor jelent célszerű választást, ha belekalkuláljuk a kárpit javítást bizonyos időközönként. Természetesen nem csak kisgyermekek mellett kell számítani az elhasználódásra, hiszen a kárpitos bútorok az idő múlásával megkopnak, kiszakadnak, szétfoszlanak. A kárpitos bútorok áthúzása tehát időről-időre esedékessé válik, csupán az időintervallum az, amit bizonyos tényezők, mint a kisállat vagy a kisgyermek befolyásolhat. Illetve a bútor kialakítása is sokat számíthat, hiszen egy rugós szerkezettel ellátott kárpitos bútor esetében a sérülést a rugó elhasználódása is okozhatja.

A kárpitos bútor élettartama tehát jelentősen függ a körülményektől, ahogyan az is befolyásoló tényező lehet, hogy pontosan a lakás mely pontján alkalmazzuk az adott bútort. Ott, ahol nagyobb a forgalom, és több tevékenységet végzünk, nagyobb az esélye a véletlen balesetből származó károsodásnak is, mint például egy pohár kiömlő ital.

Tehát összességében egy kárpitos bútor esetében számolni kell a javítás esedékességével is, ám igen különleges megoldások várnak az érdeklődőkre. Mi, az Argo Kárpitnál arra törekszünk, hogy az általunk javított kárpitos bútorok színvonalasak és hosszú életűek lehessenek. Ha Ön is profi csapatot keres, akikre nyugodt szívvel bízhatja bútorai karbantartását, látogasson el a www.argokarpit.hu weboldalunkra, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén állunk rendelkezésére, telefonon, a 06/ 70 566 7374-es számon, illetve e-mailben, az info@argokarpit.hu címen.