A köztudatban a kandalló egy téglából, vagy terméskőből kirakott, rusztikus építmény, amiben szabadon lobognak a lángok; épp emiatt a modern lakásokban csak elvétve találkozni velük. Ahol viszont igen, ott egyből szembetűnik, hogy egy modern kandalló kifejezetten letisztult, mondhatni kecses is lehet, vagyis nem feltétlenül kell követnie a régi idők stílusát.

A modern kandalló azonban nem csak egy minimalista otthonba illik, hanem számos más stílushoz is könnyedén alkalmazkodik. Ha rátekintünk egy ilyen kandallóra, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, tökéletesen leírja: egyszerű. Nincs semmi cicoma, nincsenek díszek, sőt, még kandallópárkány sincs az esetek többségében, bár ha szükség van rá, utólag könnyen beszerezhető és felszerelhető. Ebből fakadóan viszont mindenhová illik, ahol hasonló elvek mentén került kialakításra az élettér: a modern és a minimál mellett a skandináv, az art deco, a glamour, vagy az ipari stílusba is könnyedén beilleszthető, kisebb kiegészítőkkel pedig az eklektikus enteriőröknek is tökéletes dísze lehet. A mediterrán, a rusztikus stílus azonban inkább a hagyományosabb formákat és anyagokat részesíti előnyben, így ezekhez inkább egy klasszikus kandalló a megfelelő.

Működését tekintve a modern kandalló többféle is lehet: a fával tüzelés mellett lehet gáz, vagy akár bioetanol is a fűtőanyag. A bioetanolnak megvan az az előnye, hogy nem szükséges hozzá kémény, viszont ha valaki ragaszkodik a fahasábok ropogásához, arról sem kell lemondania. A modern kandallók ráadásul hőálló üvegből készült ajtóval is el vannak látva, ami biztosítja azt, hogy a hamu és az égéstermékek még véletlenül se jussanak be a szobába.

Ha meggyőztük, és Ön is szeretne modern kandallót az otthonába, akkor forduljon bizalommal cégünkhöz, a U.S. Product Medical Services Kft.-hez! Tekintse meg kínálatunkat a www.godinkandallo.hu címen elérhető honlapunkon, és ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1-450-0035-ös telefonszámunkon, vagy írjon nekünk az info@godinkandallo.hu e-mail címünkre!