Főoldal » Tippek és érdekességek » A cserépkályha meghálálja a törődést!
cserépkályha

A cserépkályha meghálálja a törődést!

cserépkályha gondosan megválasztott kályhacsempékkel tehető igazán különlegessé, ám ahhoz, hogy a tüzelőberendezés sokáig megőrizze szépségét, a tisztításra és ápolásra is ügyelni kell. Rendeljen tőlünk, és nem csupán a legkiválóbb minőségű kályhacsempéket kapja, hanem hasznos tanácsokkal is segítjük, hogy a cserépkályha az idő múlásával is otthona értékes berendezése maradjon!

Természetes, hogy a biztonságos használat és magas hatásfok elérése nagy hangsúlyt kap a cserépkályha tulajdonosok körében. Ezt szolgálja a tűztér és a füstjáratok gondos tisztítása, amiről sokféle fórumon tudnak tájékozódni az érdeklődők. Ám a cserépkályha nem csupán hatékonysága miatt értékes tüzelőberendezés, hanem szépsége is sokat hozzátesz népszerűségéhez. Az otthon karakteres berendezési elemeként van jelen, ezért ügyelni kell arra, hogy hosszú távon képes legyen megőrizni ezt a szerepét is. A cserépkályha külső tisztítása is nagy figyelmet érdemel tehát, ezért az alábbiakban röviden összefoglaljuk, mire is érdemes figyelni ezzel kapcsolatban.

Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy a cserépkályha külső tisztítása semmilyen speciális tisztítószert nem igényel, sőt! Az erős vegyszereket, súrolószereket kifejezetten kerülni kell, azok ugyanis megmarják a kályhacsempék felületét, így azokban később sokkal könnyebben megragadnak a szennyeződések, és nehezebb megszabadulni tőlük. A fényes csempéket vízzel sem ajánlott tisztítani, ugyanis azok felületén a hőtágulás természetes következményeként hajszálrepedések fordulnak elő, melyekbe nedves tisztítással könnyű belemosni a koszt. Fényes és matt felületű kályhacsempék esetén egyaránt száraz, tiszta ronggyal tanácsos áttörölni a cserépkályha külső felületét, amikor az teljesen kihűlt.

Ha cserépkályha építés vagy átalakítás előtt áll, forduljon bizalommal cégünkhöz, a Kályhacsempe Manufaktúra Kft.-hez! Nálunk eredeti zalaegerszegi kályhacsempéket vásárolhat, melyeknek köszönhetően páratan szépségű tüzelőberendezéssel gazdagíthatja otthonát. Tekintse meg kínálatunkat a www.kalyhacsempemanufaktura.hu weboldalon, és kérje bátran segítségünket! Várjuk megkeresését a +36-92-510-235-ös telefonszámon és az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címen!