A nyári időszakban előbb, vagy utóbb, de beköszönt a perzselő hőség is. Egy-két hétre is kánikula költözhet az utcákra, lakásokba, kertekbe. A harminc fokot meghaladó hőmérséklet nem csak az embereknek és az állatoknak árt, de a növények is nehezen viselik. Mit tehetünk, hogy komfortosabbá tegyük számukra ezt az időszakot? Mit kell tudni a kánikulai növényápolásról?

Nagy melegben még fontosabb az öntözés, de ha nem jól időzítünk, többet ártunk vele, mint használunk. Kora reggel, vagy estefelé locsoljunk.  Ha tehetjük, akkor a balkonnövényeket mindennap, a kerti növényeket pedig 3-4 naponta öntözzük. A pozsgások természetesen kivételt képeznek, ezek jól tűrik a szárazságot. A növények meghálálják a körültekintő növényápolást. Érdemes bevetni a nyári növényápolásban az esőztető öntözést, amivel sikeresen utánozható a természetes csapadék. A tápoldatozás, trágyázás még fontosabb ilyenkor, ezzel is segítünk a növénynek túlélni.

Ilyenkor megengedett a lustaság, kifejezetten előnyös, ha hosszabbra hagyjuk a pázsit füvét, mivel a hosszabb szálak óvnak a kiégéstől. Az érzékenyebb növényeket helyezzük árnyékba, takarásba, ha mód van rá, kapjanak párologtató tálcát is. A sekély gyökérzetű növényeket talajtakarással óvhatjuk a meleg okozta stressztől, vagyis friss, kaszált fűvel takarjuk le a talajt a szárak körül.

A www.starkl.hu honlapon találja meg a Starkl Kert Kft. webáruházát, ahonnan megrendelheti a kertjébe szánt legújabb növényeket. Örökzöldek, cserjék, gyümölcsfák, évelők vagy virágok az előkertbe? Bármelyikkel  is tervezte már meg a kertjét, nálunk nagy valószínűséggel megtalálja majd! Forduljon hozzánk bizalommal, és vásároljon gyönyörű, életerős, egészséges növényeket, fákat, virágokat tőlünk! Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy az Ön otthona, lakókörnyezete is zöldebb legyen! Növényápolási tanácsot is szívesen adunk növényeinkkel kapcsolatban, illetve teszünk közzé hasznos információkat honlapunkon.

Amennyiben részletesebb tájékoztatást igényel a növényápolással kapcsolatban, keressen meg minket bizalommal megadott elérhetőségünkön: hívja a +36-94-329-700-as telefonszámot!