Közeledik a nyári meleg időszak, ezért fontos, hogy időben felkészüljünk rá! A nagy forróság miatt nehezebben pihenjük ki a mindennapi fáradalmakat, így feladatainkat se tudjuk rendesen elvégezni. A megfelelő komfortérzethez és az elviselhetőbb hőmérséklethez nagyban hozzájárulhat otthonunkban egy klíma beszerelése. Klíma segítségével a nagy nyári melegben igényeinknek megfelelő hőfokra hűthetjük otthonunkat, így kellemesebbé téve a mindennapokat.

A hűtőberendezés helyes működéséhez azonban nem szabad megfeledkeznünk a rendszeres karbantartásról és tisztításról, hogy a klíma a legjobb hatásfokon üzemelhessen és, hogy az esetleges negatív hatásait is elkerülhessük. A klíma beltéri egysége, az állandó páralecsapódás miatt, kedvezhet a betegséget okozó baktériumok, vírusok és gombák megtelepedésének, amelyek a későbbiekben kellemetlen szagokat okozhatnak, valamint légúti betegségek kialakulásához is hozzájárulhatnak. Továbbá a gép megfelelő működéséhez is elengedhetetlen a klíma karbantartás. A klíma hőcserélőjének, amely a gép által megmozgatott levegőt juttatja vissza a szobákba, megfelelő méretűnek kell lennie, hogy esztétikailag se legyen nagy, de mégis biztosítani tudja a kívánt teljesítményt. Erre a célra alakítottak ki egy sűrűn lemezelt hőcserélő felületet, ami eleget tesz az előző szempontoknak, azonban így egy kis mennyiségű por és szösz, szemcse megakad a lemezeken. A lemezek eltömődése esetén, a klíma nem tudja biztosítani a kellő fokú levegő áramoltatást, ami hibás működést fog eredményezni, valamint növeli az áramfogyasztást. A beltéri egység mellett a kültéri rész tisztítása is legalább ennyire fontos. A kültéri egység által keringetett, jóval szennyezettebb utcai levegő könnyebben eltömítheti a klímát. Ha a klíma által megmozgatott levegő nem tudja eléggé lehűteni a hőcserélőt az eltömődések miatt, akkor könnyen végzetes meghibásodáshoz vezethet. A tisztítás mellett szükséges a klíma bizonyos paramétereinek és nyomásértékeinek ellenőrzése is szakember által, amely arra szolgál, hogy megállapítsák, klímánk megfelelően működik e.

A hosszú élettartamhoz szükséges a klíma karbantartás! Ha nem szeretné, hogy berendezését rövid időn belül cserélni kelljen, akkor forduljon hozzánk szakszerű segítségért! Látogasson el honlapunkra a www.textra.hu címen további szolgáltatásainkért! Klíma karbantartással kapcsolatos esetleges kérdésekkel vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1/ 260–2535 telefonszámon vagy a  textra@textra.hu e-mail címen!