Virágládák számos teraszon, erkélyen és kertben megtalálhatóak, hiszen rendkívül igényes megjelenést biztosítanak a színpompás növények otthonunk környezetében. Azonban nem mindegy, hogy mit és hogyan ültetünk a virágládába. A szemet gyönyörködtető végeredmény eléréséhez nem árt megfogadnunk pár tanácsot.

Először is, ügyeljünk a megfelelő virágföld beszerzésére. A virágok élettartama és egészséges kinézete függ attól is, hogy milyen minőségű virágföldet választunk. Arról nem is beszélve, hogy a virágföldet évente érdemes cserélni, ha nem is az egészet, de az elhasználódott virágföld nagy részét tanácsos minden évben újra cserélni. Sőt, ha szeretnénk, hogy növényeink igazán szépen fejlődjenek a virágládában, érdemes néha növénytápláló folyadékot is juttatnunk a virágföldbe.

Felejtsük el azt a tévhitet, hogy a virágoknak térre lenne szüksége, nyugodt szívvel töltsük fel a virágládát virágokkal. Ha túl sok helyet hagyunk a virágok között, akkor a láda üres és kihalt hatást fog kelteni.

Amikor az ültetendő virágokat választjuk ki, fontos végiggondolnunk, hogy hol fogjuk elhelyezni a virágládát. Napos vagy inkább árnyékos helyen? Nem mindegy ugyanis, hogy milyen virágot választunk az árnyékosabb és a naposabb helyekhez, ugyanis vannak, amelyek a hőt nem bírják jól, mások pedig igénylik a folyamatos napfényt. Ha az ablakunk előtt helyezzük el a virágládát, akkor arra is figyelni kell, hogy merre nyílik az ablak, ugyanis ha kifelé, akkor nem érdemes olyan hosszú szárú virágokat ültetni, amelyeket lefejelnénk az ablak kinyitásakor.

Végül, ne csak a megfelelő virágok kiválasztására fordítsunk figyelmet, hanem a minőségi virágláda megvásárlására is, hiszen azon áll vagy bukik az egész!

Virágládát szeretne vásárolni megbízható helyről? Forduljon bizalommal a Bandy Plasticshoz! További információért látogasson el honlapunkra, a www.bandyplastics.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-70-594-5105-ös telefonszámon, illetve az info@bandyplastics.hu e-mail címen!