Sajnos minden elromlik egyszer, és ez alól a fürdőszoba felszerelések sem kivételek. A kádak és zuhanykabinok is hajlamosak elöregedni, elromlani, eltörni, megrepedni. Szerencsére nem feltétlenül kell azonnal a lecserélésükre gondolnunk, hiszen számtalan lehetőség áll rendelkezésre a javításukhoz!

A víz keménységi foka is meghatározza, hogy egy zuhanykabin milyen sokáig fogja bírni a mindennapos használatot. A vízkő erőteljesen rombolja a zuhanykabin műanyag alkatrészeinek szerkezetét, azok hamar megsárgulnak, megrepedeznek, és utána könnyebben is törnek el. Ha a zuhanytálca zománcozott acél, akkor a szélein előbb-utóbb megjelennek a fekete foltok, amik a lepattogzott festék miatt válnak láthatóvá, illetve ugyanez megtörténhet a zuhanytálca belsejében is, ha valami nehezebb tárgy esik rá. A fém alkatrészek, még ha rozsdamentes acélból készültek is, hajlamosak elkopni, kilazulni, így az ajtók is lógni kezdenek, nehezen, vagy egyáltalán nem nyílnak. A tömítések is öregszenek, repedéseikben megtelepszik a penész, majd szép lassan elveszítik minden rugalmasságukat és kitöredeznek a helyükről. Ebből adódóan a tömítés hatásfoka is romlik, azaz a zuhanykabinból elkezd szivárogni a víz. A masszázskabinokban található csővezetékek is képesek a szivárgásra, ami talán a legnagyobb gond, hiszen így a falat áztatják, aminek súlyos költségei lehetnek. Ilyen problémákkal szembesülve a legtöbben új zuhanykabint vásárolnak és kidobják a régit, pedig a vásárlás helyett érdemes elgondolkodni a zuhanykabin javításának lehetőségén is, hiszen az költséghatékonyabb és a cserével járó felfordulás is elkerülhető!

Ha az Ön fürdőszobájában sem ideálisak már az állapotok, érdemes olyan céget keresnie, amelyik kifejezetten a zuhanykabinok javítására specializálta magát, vagy a tevékenységi körébe ez is beletartozik. Az interneten keresgélve könnyen találhat ilyen vállalkozást, például a RIKKER Kft. többek közt a fürdőszobai felújításokkal is foglalkozik. Bármilyen probléma is adódott a zuhanykabinnal, vagy a teljes felújítására lenne szükség, készséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére. Tájékozódjon a honlapjukon, a www.rikker.hu-n a további lehetőségekről!

Ha kérdése, vagy észrevétele lenne, hívja a 06-29-325-979-es telefonszámot, vagy írjon az info@rikker.hu e-mail címre!