Különböző anyagú és méretű redőnyök ezreit  használják manapság árnyékolástechnika terén a világon. Szinte minden otthoni ablaknál felfedezhetők, hiszen sok előnnyel rendelkeznek és elősegítik a nyugodt pihenést. Ezekre a sötétítőkre leginkább úgy gondolunk, mint árnyékoló elemek, amelyek segítenek megakadályozni a napsugarak bejutását az eltérő helyiségekbe. Pihenés, alvás közben a nagyobb fények zavarhatják szemünket, így nem tudunk olyan mélyen aludni, valamint reggelente a korai napsütés hatására előbb felébredünk, mint az szükséges lenne. Az előzőek mellett a redőnyök, akár különféle tevékenységek közben is hasznosak lehet, mert elsötétítik a szobákat, ezzel meggátolva a napsugarak monitorokról, tévékről való visszatükröződését és így javul a láthatóságuk.

Az általános elgondolás mellett, azonban más funkciókat is elláthatnak. Az egyik legfontosabb, amire nem mindenki gondol, az otthonunk tökéletes szigetelésének elősegítése. A régebbi rosszabb minőségű lamellákból álló redőnyök még nem szolgálták ezt a szerepet, viszont manapság már a technológiai újításoknak köszönhetően csökkentik otthonunk hőveszteségét. Az ablakok és redőnyök együttesen kiváló szigetelést nyújtanak. Leeresztett redőnyök esetén, ez akár harminc százalékkal kevesebb hőveszteséget is jelenthet, nyári melegben pedig segít kint tartani a meleget. A mai redőnyök többnyire több cellás műanyag lamellákból vagy kétrétegű alumíniumból készülnek, ezzel hozzájárulva a hőszigeteléshez. Egyéb előnye a redőnyöknek a fokozott biztonság. Leeresztve csak további akadályt jelenthetnek egy esetleges betörés során. Egyes fajtáik feltolásgátlóval is rendelkeznek, így megakadályozva a kívülről történő mozgatást. A leeresztett redőnyök a biztonság mellett ablakunkat is védhetik a szennyeződésektől vagy sérülésektől nagyobb viharok esetén.

Redőnyök vásárlása esetén fontos, hogy a megfelelő forgalmazóhoz forduljunk, hiszen rossz minőségű darabok esetén az előző szempontok hatása csökken. Beszerelés terén pedig érdemes szakember segítségéhez fordulnunk, hogy sötétítőnk minden hibától mentes és könnyen kezelhető legyen!

Jó minőségű redőny érdekében forduljon webáruházunkhoz! Ránk bátran számíthat árnyékolástechnika terén! Látogasson el honlapunkra a www.redonydiszkont.hu címre és informálódjon további termékeinkről! Esetleges kérdések esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06 20/ 366 6151 telefonszámon vagy az info@redonydiszkont.hu e-mail címen!