Főoldal » Tippek és érdekességek » Denevérodú: egy rejtekhely a hasznos állatoknak a ház körül

Denevérodú: egy rejtekhely a hasznos állatoknak a ház körül

A családi házak környezetében rengeteg különféle állat jelenhet meg. Míg egyeseket szívesen látunk, más állatoknak nem örülünk, ha megjelennek a ház körül. A legtöbben például undorral gondolnak a denevérekre, melyek jellegzetes hangjukat hallatva repkednek esténként a ház körül. Pedig ezek a repülő emlősök hasznosabbak, mint gondolnánk, ezért nem érdemes elüldözni őket, sőt, a hasznunkra válhat, ha rejtekhelyet biztosítunk nekik, és felszerelünk egy denevérodút. Miért éri meg viszolygásunk ellenére beszerezni egy denevérodút?

A denevérek rovarevők, ezek az állatok számítanak a szúnyogok legnagyobb ellenségeinek. Egy felmérés szerint a denevérek egyetlen éjszaka alatt akár ezer szúnyogot is elfogyasztanak, így elképzelni is sok, hogy mennyi rovart pusztít el akár kisebb kolónia is otthonunk környezetében a nyári hónapok alatt. Ha tehát védett helyet biztosítunk az állatoknak egy praktikus denevérodú képében, megszabadíthatnak minket a nyári esték legkellemetlenebb rovarjainak jelentős részétől.

Rengeteg denevér faj él hazánkban, melyek száma folyamatosan csökken, annak ellenére, hogy mind védett. A denevérodúval tehát nem csupán a saját otthonunkat, illetve kertünket tehetjük komfortosabbá, hanem hozzájárulhatunk az állatok védelméhez is.

Fedezzen fel egy sokszínű webáruházat, ahol minden kerti kiegészítőt megtalálhat, amivel szebbé és praktikusabbá varázsolhatja otthona környezetét! Kínálatunkban denevérodú is helyet kapott, amivel segíthet az állatoknak és kényelmesebbé teheti kertjét. Ha más állatokat is szeretne kertjébe csalogatni, termékeink között fecskefészek és madáretető is szerepel, melyekkel megóvhatja a környéken élő szárnyasokat, ugyanakkor élvezheti látványukat és csiripelésüket is.

Nézzen körül www.bbgarden.eu weboldalunkon, és ha megtetszett az ötlet, hogy denevérodút szereljen fel környezetében, máris megrendelheti! Amennyiben kérdése van termékünkkel kapcsolatban, keressen minket bátran elérhetőségeink egyikén, a bbgarden14@gmail.com e-mail címen vagy a +36-70-329-9390-es telefonszámon!