Örökölni izgalmas dolog, vagy legalábbis elsőre annak hangzik. Amikor azt halljuk, hogy valakire örökség szállt, kicsit mindannyian átengedjük magunkat a romantikus oldalunknak és a lelki szemeink előtt olyan vonzó dolgok jelennek meg, mint egy mesés vagyon, egy külföldi kúria, vagy éppen egy ritka versenyautó, amit eredeti tulajdonosa évekig gondosan őrizgetett. A valóság azonban sokszor másképpen fest. Az örökség gyakran nem az az izgalmas, sorsfordító, vagy legalább kalandos dolog, aminek képzelni szeretnénk. Van úgy, hogy prózai módon inkább csak nyűggel, bosszúsággal és helyhiánnyal jár.

Azt mondhatjuk a leggyakoribb esetnek, amikor valaki egy elhunyt rokona után megörökli annak lakását minden ingóságával együtt. Ilyen esetben ott a feladat az örökösök előtt: kezdeni kell valamit a holmikkal, és kiüríteni a lakást, ahová be lehet költözni, vagy éppen eladhatják. A legjobb megoldás az lehet, ha egy hagyaték felvásárlással foglalkozó céget bíznak meg a régi dolgok felmérésével, felvásárlásával és elszállításával. Ezzel az opcióval csak jól járhatnak, mert nem kell a régiségeket egyenként kiválogatni és eladogatni. A hagyatékfelvásárló cég értékbecslővel érkezik, aki felméri a tárgyakat, és eldönti, hogy mennyi tárgy rendelkezik értékkel belőle. Az aktuális kereskedelmi értéke alapján kategorizálja a tárgyakat, amik a későbbiekben új tulajdonosokhoz, vagy akár gyűjtőkhöz is kerülhetnek attól függően, hogy mennyire egyedi darabok.

A hagyaték felvásárlás a megbízó számára tehát kényelmes, egyszerű, gyors megoldás, amikor fájdalommentesen túladhat egy egész lakásnyi örökségen. Abban az esetben is előnyös választás, ha az örökösök már külföldön élnek, és nem szeretnének bajlódni az ügyintézéssel.

Amennyiben hagyaték felvásárlással kapcsolatban szeretne szakembereket megbízni, látogassa meg a www.mariatereziagaleria.hu honlapot! Itt írásban léphet kapcsolatba velünk, és részletes tájékoztatást kaphat az ügymenetről. A 06-20-229-0986-os telefonszámon szintén eléri kollégáinkat!