Főoldal » Tippek és érdekességek » Fénycsatornával bárhová eljut a természetes fény!
fénycsatornák

Fénycsatornával bárhová eljut a természetes fény!

Egy ingatlan kialakításánál rengeteg szempontra kell figyelniük a szakembereknek, és gyakran előfordul, hogy akadnak olyan feladatok, amiket csak egy kis kompromisszummal lehet megoldani. Ilyen lehet az is, hogy milyen mennyiségű természetes fény jut az egyes helyiségekbe. Alapvető igényünk, hogy azokban a szobákban, ahol időnk jelentős részét töltjük, legyen legalább egy ablak. Azonban vannak olyan helyiségek, ahol csak rövid időt töltünk, mint a fürdőszoba és a gardrób, vagy például a folyosó, amit csak közlekedésre használunk, így tudjuk nélkülözni a természetes fényt. Ám a mesterséges fény mégsem minden esetben jó megoldás, sokszor érezhetjük nyomasztónak, ezért érdemes megfontolni, mit is tehetnénk, hogy minden szempontból jól járjunk. A fénycsatornák éppen azt a célt szolgálják!

A modern fénycsatornák segítséget nyújtanak abban, hogy a napfény a legeldugottabb helyiségbe is eljusson. A fény a tetőn át jut be, és egy csövön keresztül érkezik oda, ahol szükségét érezzük. A fénycsatorna nem csorbítja otthonunk látványát, hiszen a tetőtéri ablakhoz hasonlóan néz ki kívülről. A tető kialakításától, valamint a cserépléc külső síkja és a mennyezet belső síkja közötti távolságtól függ, hogy milyen fénycsatorna beépítésére van szükség. Léteznek merev és flexibilis csövek, profilos és sík fedéshez, valamint lapostetőhöz egyaránt elérhető mindkét típus, így minden környezetbe meg lehet találni az optimális változatot, és egyetlen helyiségben sem kell nélkülözni többé a természetes fényt.

Nem szereti, hogy vannak olyan helyiségek otthonában, ahol mindig kénytelen villanyt kapcsolni? Ismerje meg közelebbről a VELUX fénycsatornákat! Cégünk, a BAU-LUXUS Kft. szakértői szívesen segítenek, hogy megtalálja az Ön otthonába illő megoldást! Ha szeretne tájékozódni a részletekről, látogasson el www.tetoablakbeepites.hu weboldalunkra, ha pedig feltenné kérdéseit a fénycsatornákkal kapcsolatban, várjuk megkeresését a +36-20-314-6148-as telefonszámon és a bau.luxus@t-online.hu e-mail címen!