A wellness élmény megtapasztalása ma már akár a saját otthonunkban is lehetséges. Szauna, infraszauna, jakuzzi vagy gőzkabin építésével ki sem kell mozdulnunk az otthonunkból, elég csak belépni a saját kabinunkba és élvezni a forróság, az infrasugarak vagy a gőz hatásait!

A gőzkabinok talán egy kicsit háttérbe szorultak a többi berendezéshez képest, pedig nekik is megvannak a maguk előnyei. Először is érdemes tisztázni, hogy a gőzkabin miben különbözik például a szaunától. A gőzkabin és a szauna esetében is jelen van a pára, a forróság, de mindkét helyen eltérő az alapvető hőfok és a páratartalom mennyisége is. De érdemes tisztázni azt is, hogy a szaunában alapvetően száraz a környezet, a pára a forró kövekre locsolt vízzel gerjeszthető, addig a gőzkabinban ez az alapvető! Aki valóban meg akarja tapasztalni a gőz áldásos hatásait, annak érdemes kipróbálni a gőzkabint, vagy pedig gőzkabin építésébe invesztálnia!

A gőzkabintól sokan idegenkednek, habár nem olyan magas a hőmérséklet, mint egy szaunában, mégis a mindent elborító gőz elsőre kicsit intenzív élmény lehet, de miután megbarátkoztunk vele, máris másképpen állunk hozzá! A gőzkabinban eltöltött idő alatt szintén izzadunk, itt is beindul a méregtelenítés, de egyúttal a légzés is felszabadul! A megfelelő hőmérséklet és az ideális időtartam összehangolásával igazán jótékony élettani hatásait élvezhetjük a gőzfürdőzésnek. A magas hőmérséklet hatására olyan folyamatok indulnak be, amik az egész szervezetre pozitív hatást gyakorolnak. Alkalmas stressz oldásra, izommerevségre, légúti panaszok kezelésére, relaxációra és bőrmegújításra is!

Elég csupán húsz percet eltölteni a gőzkabinban, de nem mindegy, hogyan készítjük elő és töltjük el ezt az időt! Előbb langyos vízzel zuhanyozzunk, aztán jöhet a gőz, ezt követően lépjünk ki szobahőmérsékletre és várjuk meg, amíg a testünk lehűl, majd újra jöhet a gőz, a lehűlés, végül a langyos zuhany!

A www.selectkft.hu weboldalon Önnek is lehetősége van gőzkabin építést rendelni! Ehhez a részleteket megtudhatja, ha ír az info@selectkft.hu e-mail címre, vagy pedig hívja a +36-1-252-3155-ös, vagy a +36-20-804-4490-es telefonszámok valamelyikét!