Aki tart a pókoktól és a rovaroktól, az biztosan nem fog örülni, ha találkozik egy légyölő pókszázlábúval. A nevét onnan kapta, hogy a testfelépítése és a mérete miatt hasonlít egy százlábúra, a lábai azonban kaszáspókszerűvé teszik. A hideg, téli időjárás miatt gyakran az otthonainkban húzzák meg magukat, ám sokan észre se veszik őket, mivel jól rejtőzködnek, és éjszakai életet élnek, ráadásul egy-két példánynál több nem nagyon szokott egy helyen előfordulni, mivel nem csapatosan járnak, ám előfordulhatnak súlyosabb esetek is. Ilyenkor van szükség a pókszázlábúak irtására.

A légyölő pókszázlábú megnőhet akár 45 mm nagyságúra is, amihez a hosszú lábai és a hatalmas csápjai is hozzájárulnak. Ragadozó, más rovarokkal táplálkozik; képes a legyet is elkapni. A mellső lábain méregkarom található, aminek csípése az ember számára is fájdalmas lehet, igaz, nem sokáig, és nem is gyakori esetekről beszélünk, hiszen általában nem támad emberre, inkább elmenekül. Többnyire táplálék után kutatva, illetve a hideg elől menekülve kerül be az otthonokba, és mivel kifejezetten szereti a nedves, nyirkos környezetet, ezért általában a konyhákban, fürdőszobákban, vagy a pincékben találkozhatunk vele.

Fontos a vizes területek szárazra törlése, hogy a pókszázlábú ne tudjon folyadékhoz jutni. Érdemes a mosdókat és a kádat kitörölgetni, hiszen itt könnyen találhatnak egypár csepp vizet. A legeredményesebb védekezési mód viszont a fizikai távoltartásuk, amihez elég, ha jól záródó szúnyoghálók kerülnek minden nyílászáróra. A pókszázlábúak irtását akkor érdemes választani, ha sok jelenik meg belőlük.

Amennyiben önnél is nagyobb mennyiségű pókszázlábú jelenik meg az őszi hónapokban, forduljon bizalommal cégünkhöz, a 66nap Hungária Kft.-hez! Bízza ránk a pókszázlábúak irtását, és biztos lehet abban, hogy hamar megszabadul tőlük! Tudjon meg többet tevékenységünkről a www.66kartevoirtas.hu címen megtalálható weboldalunkon, amennyiben pedig megrendelné a pókszázlábú irtást, vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-70-418-7702-es telefonszámunkon, vagy írjon az info@66nap.com e-mail címünkre!