A nyári kertfelújítási munkálatok során nem elég csak a növényzetre odafigyelnünk, hiszen a terasz és a kerítés ugyanúgy hozzájárul udvarunk összképéhez. A környezeti hatások megviselik a terasz és a kerítés felületeit is, főleg a téli nedvesség, de a nyári viharok is okozhatnak károkat. Ahhoz, hogy a klinker- és kőfelületű teraszaink, illetve kerítéseink úgy ragyogjanak, mint újkorukban, használjuk a karbantartásukra kifejlesztett kőápoló és klinkerápoló olajokat!

A klinker egyre gyakrabban használt anyag az építőiparban, főként sokoldalúsága miatt, hiszen téglaként és burkolóanyagként is használható. Pontosan ezért található meg rengeteg háztartásban, akár teraszburkolatként, akár kerítésként. Szerencsére a klinker kifejezett előnye, hogy nagyon ellenálló a környezeti hatásokkal szemben, ám ez nem azt jelenti, hogy nem igényel ápolást. Az ápolás menete attól függ, hogy mennyire koszolódott be a felület. Amennyiben mészfoltos vagy cementfátyolos a klinker, először ajánlatos Geiger cementfátyol-eltávolító és mészoldóval kezelni, majd ha megtisztítottuk a felületet, következhet a klinkerápoló olaj használata.

A klinkerápoló olaj nagy előnye, hogy nem csupán szebbé teszi a felületet, használatával ellenállóbbá is tesszük azt, így megnöveljük az élettartamát is. Ha teraszunk és kerítésünk nem klinkerből, hanem kőből készült, akkor kőápoló olajra lesz szükségünk a karbantartáshoz. Ez ugyanazon elvek mentén működik, egyszerre ápol és véd, így szintén hasznos társ a kertfelújítási munkálatok során.

Szeretné esztétikusabbá és tisztábbá tenni a kő- illetve klinker felületeket udvarában? Kőápoló és klinkerápoló olajokért forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.euro-higienia.hu webcímre, és tekintse meg készítményeink széles választékát! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-383-8367-es telefonszámon, illetve az info@euro-higienia.hu e-mail címen!