Főoldal » Tippek és érdekességek » Leylandi ciprus, az örökzöld sövény
Leylandi ciprus

Leylandi ciprus, az örökzöld sövény

A Leylandi ciprus a klasszikus örökzöld sövény, ami egy szép kertből sem hiányozhat! Élő sövény, térelválasztó vagy kerítés, de önmagában álló cserjeként, balkon növényként is jól mutat.

Leylandi ciprus mégis élő sövényként érvényesül a legjobban és minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy ebből a szerepből a legtöbbet tudja kihozni. A szorosan egymás mellé ültetett növények gyorsan növekednek, több méter magasra is képesek megnőni és sűrű, teljes zárást adó, belátást elfedő növényfallá fejlődnek. A Leylandi ciprus több évtizedet is megél, a magassága akár elérheti a 22 métert is. Egész évben zöld, az ágai nem hajlanak lefelé, sudár, felfelé törő, dús élő falat alkot. Csodás látvány, minimális fáradtsággal.

Leylandi ciprus alapvetően igénytelen örökzöld fajta. Többféle földben is megél, a kártevőkre nem érzékeny, ám kedveli a sok vizet, amit gyors növekedéssel hálál meg. A félárnyékos helyet részesíti előnyben, rendszeres nyírással gyorsabban nő. A levelét nem hullatja, termése nincs, így nem kell azzal sem bajlódni, hogy a sövény környékét takarítani kell.

Leylandi ciprus ideális ültetési ideje a tavasz, március, április hónapokban kell kijelölni a helyét. A sövényhez az ideális tőtávolság két ciprus között 80-150 cm, a kerítéstől számítva pedig kb. 40 cm. Így nem fognak összenyomódni az ágak és szép, dús formája lesz a sövénynek. Arra ügyelni kell, hogy a fiatal ciprusok még érzékenyek lehetnek a fagyra.

A www.tahi.hu weboldalon a Tahi Faiskola Kft. által nevelt növények katalógusába pillanthat bele az érdeklődő. A katalógusban szerepelnek fák, cserjék és kedvelt örökzöldek is. A szépen fejlődő növények egészséges és szerető gondoskodást kapnak a faiskolában, ahonnan a kertekbe kerülnek. Forduljon hozzánk bizalommal, ha örökzöld sövényt, Leylandi ciprust szeretne telepíteni! Jöjjön el a faiskolába, ahol megtekintheti a növényeket! Az elérhető növényekről érdeklődhet a honlapunkon megadott elérhetőségeken is, a 06 26 387 157, 06 26 386 411 telefonszámokon vagy az info@tahi.hu email címen!