Főoldal » Tippek és érdekességek » Madárriasztók – az épületek külső tisztaságának őrei
madárriasztó

Madárriasztók – az épületek külső tisztaságának őrei

Biztosan Ön is látott már erkélyeken, párkányokon olyan szerkezeteket, illetve esetenként madár formájú bábukat, amiket nem ismert fel, és nem tudta, mire szolgálnak. Nos, ezek az úgynevezett madárriasztók, amik elősegítik az épületek tisztán tartását.

A madárriasztóknak többféle típusa létezik. A párkányokat általában tüskékkel szerelik fel, amik miatt nem tudnak rajtuk megpihenni a galambok és egyéb madarak. Az erkélyekre általában madárriasztó szalagokat szokás felszerelni, mert ezek a mozgásukkal azt az érzetet keltik a madarakban, hogy a hely nem biztonságos. Ugyanezen ok miatt lehet bizonyos erkélyeken madár formájú figurákkal is találkozni, amelyek általában ragadozókat mintáznak; ezeket az erkélyeket a városi galambok általában messzire elkerülik. A madárhálókat nem csak olyan beszögellések, rések vagy lyukak elé szokták kifeszíteni, ahova a galambok fészket rakhatnak, egyre több helyen telepítik erkélyek, loggiák, belső udvarok madármentességének biztosítására.

Ezek a madárriasztó termékek azonban nem okoznak semmilyen kárt az élővilágban, csupán igyekeznek a madarakat visszaterelni a természetes élőhelyeikre. Még a tüskék sem jelentenek veszélyt a galambokra, vagy a nagyobb méretű madarakra, hiszen a hegyük legömbölyített, csupán kényelmetlenséget okoznak nekik, ami miatt hamar továbbállnak, sőt, le se szállnak.

A galambok ürüléke nem csupán gusztustalan látvány, de szaga is van, emellett pedig komoly egészségügyi kockázatokat is rejt magában. Éppen ezért fontos a madárriasztók használata, hiszen ezek által el lehet kerülni a galambok megtelepedését a házak párkányain és kiszögellésein.

Ha Önnek is szüksége lenne madárriasztókra, tekintse meg cégünk, a Galambstop Kft. kínálatát honlapunkon, amit a www.galambstop.hu címen érhet el! Amennyiben kérdése lenne termékeinkről, vagy a rendelés menetéről, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén: hívja a 06-20-252-4775-ös telefonszámunkat egyéni megrendelés esetén, vagy a 06-20-254-1755-ös számot, amennyiben céges, illetve viszonteladói megkeresésről van szó! E-mailen is elér bennünket az info@galambstop.hu címen.