Házépítésnél vagy felújításnál talán az ablakpárkány az utolsó, amire gondolunk. Hiszen miért is szükséges a megfelelő ablakpárkány? A tökéletes házfalak adják otthonunk gerincét, a jó falszigetelés védi meg a belső teret, a gyors hőveszteségtől, ablakaink házunk esztétikáját növelik és a további hőszigeteléshez járulnak hozzá a háztetővel együtt, ami továbbá megvéd minket az időjárási változásoktól, például az esőtől. És akkor milyen szerep jut az ablakpárkányoknak? Az előzőek mindegyike.

A megfelelő ablakpárkány ugyanúgy nélkülözhetetlen otthonunknál, akárcsak a megfelelő nyílászárók. A belső ablakpárkány vagy más néven könyöklő, nagyrészt csak otthonunk belső dizájnjához járul hozzá, viszont a külső ablakpárkánynak annál több szerep jut. A kültéri ablakpárkányok esetében a megfelelő anyag kiválasztása is nagyon fontos! Az elhelyezkedés miatt sokkal több hatás éri az időjárás által, amiknek ellen kell állni, különben hamarabb tönkremegy és így elveszti funkcióját. A jól behelyezett ablakpárkány a nyílászárók szigeteléséhez járul hozzá. Továbbá csapadékos időkben összegyűjti és elvezeti az esőt, így megvédi a homlokzatot az esetleges felázástól, valamint segít elkerülni, hogy az ablak alatti falfelület beázzon és befolyjon a víz a szobába. Szigetelés és esővíz elvezetés mellett a ház külső esztétikájáért is felel. Egy szép ablakpárkány az ablakkal összhangban remek dísze lehet a házunknak és akár külső díszítőelemek is elhelyezhetők rajta, például virágok. Az előzőek tudatában fontos, hogy kiváló minőségű ablakpárkányt válasszunk! Beszerelés terén forduljunk szakemberhez, hiszen egy rosszul elhelyezett ablakpárkány sokban károsíthatja otthonunk! A párkányok beszerzése terén forduljon webáruházunkhoz! Tőlünk minőségi és méretre vágott darabokat rendelhet, így csak annyit kell vásárolnia amennyire szüksége van!

További információkért keresse fel weboldalunk a www.parkanydiszkont.com címen vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20/366-6151 telefonszám és az info@redonydiszkont.hu e-mailcím egyikén!