Az idei nyár az elmúlt évekhez hasonlóan rendkívül forró és száraz volt, még a meleget szeretők is sokszor megterhelőnek érezték. Már pedig a szakemberek sajnos azt jósolják, hogy ez csak fokozódni fog, és egyre ritkábbak lesznek a nem hőhullámok által tarkított nyarak. Teljesen természetes ezért, hogy egyre többen gondolkoznak el a klímatelepítésen. Ám ez nem olyan egyszerű, hiszen rengetegféle készülék létezik, és a megfelelő típus kiválasztásához érdemes több szempontot figyelembe venni. Ön is azon gondolkozik, hogy milyen klímát vegyen? Az alábbiakban segítünk!

Ha valaki bemegy egy légkondicionálókkal foglalkozó üzletbe és felteszi a kérdést az eladónak, hogy milyen klímát vegyek, valószínűleg nem kapásból egy típust kap válaszul. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy mekkora helyiséget kell hűteni, de még az sem, hogy milyen a tájolás, mennyire napfényes, vannak-e árnyékolók. A milyen klímát vegyek kérdésre adott válaszhoz azt is tudni kell, hogy a vásárló csupán egy helyiséget szeretne lehűteni vagy többet, előbbi esetben monosplit, utóbbiban pedig multisplit készülékre lesz szükség. A berendezés kiválasztásánál figyelembe kell venni a helyi adottságokat is, kül- és beltéren egyaránt. Helyet kell találni ugyanis a kültéri és a beltéri egységnek is, és bizony fontos tényező a kettő közti távolság is. A milyen klímát vegyek kérdés megválaszolásához az ár-érték arányra is fel kell hívni a vásárló figyelmét. Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy egy olcsóbb készülék hosszú távon nézve is olcsóbb lesz: ha többet fogyaszt, kevésbé megbízható, illetve gyakrabban kell hozzá szerelőt hívni, akkor jobban megéri inkább egy kicsit többet költeni egy problémamentes berendezésre.

Reméljük, hogy tudtunk Önnek segíteni a milyen klímát vegyek kérdés kapcsán. Ha még többet szeretne megtudni a témáról, látogasson el honlapunkra, a www.a-klima.hu weboldalra! További kérdéseivel, illetve megrendelésével kapcsolatban pedig, keresse bizalommal munkatársainkat a +36/70-243-6998-as telefonszámon vagy az info@a-klima.hu e-mial címen, és kérje bátran az ő tanácsukat is annak kapcsán, hogy milyen klímát vegyen.