A juharfák Ázsiában, Európában, Észak-Afrikában és Észak-Amerikában honosak. A juharfalevél helyet kapott Kanada nemzeti zászlaján, és Kanada nemzeti jelképe is ezáltal. Számos változatban ismert; jelen cikkünkben a vöröslevelű juhart mutatjuk be.

A vöröslevelű juhar a juharfélék családjába tartozik. A fa kisméretű virágokat hoz, amik fürtökben nyílnak, a termése pedig V-alakú és kétszárnyú. Az összes fajta közül a vöröslevelű juhar az első, ami jelzi az ősz közeledtét virágainak megjelenésével és a levelek színének jellegzetes vörössé válásával. Lombhullató fáról van szó; a levelei tenyeresen karéjosak, erezettek, zöld, piros, narancssárga, vagy sárga színben pompáznak, háromszögletűek, 5-10 cm szélesek. Kedveli a napfényt, illetve a részleges árnyékot, a homokos-agyagos, vagy agyagos talajt, de szinte bárhová ültethető, így nincs akadálya, hogy minden díszkertben megkaphassa a kiemelt helyet.

Mivel színpompás növényről van szó, a vöröslevelű juhar szinte bármilyen környezetben képes kiemelkedni a többi fa közül még akkor is, ha lényegesen alacsonyabb náluk, és ez még ősszel is igaz, amikor a többi fa is felölti az évszakra jellemző színeket. Egy díszkertben, ha nem is kötelező, de mindenképp ajánlott legalább egy példányt ültetni, hiszen viszonylag gyorsan fejlődik, a kert hangulatát pedig alapjaiban változtatja meg, és mindenképpen jó irányba.

Szerezzen be vöröslevelű juhart vállalkozásunk, a Tahi Faiskola Kft. kínálatából, mert mi kedvező áron kínáljuk minden kedves vásárlónknak az egészséges növényeket, többek között a vöröslevelű juhart is. Tekintse meg a katalógusunkat, és olvasson részletesen a növényeinkről a www.tahi.hu címen megtalálható weboldalunkon!

Amennyiben kérdése lenne a vöröslevelű juharról, egyéb növényeinkről, vagy kertészetünkről, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén: hívjon bennünket a 06-26-387-157-es telefonszámunkon, vagy írjon nekünk üzenetet az info@tahi.hu e-mail címünkre!