Főoldal » Tippek és érdekességek » Napelem rendszer vásárlás előtti tippek

Napelem rendszer vásárlás előtti tippek

Kétségtelen, hogy az ingatlanipar fellendült Magyarországon, így nem csoda, ha egyre többen építkeznek vagy vásárolnak használt ingatlant, esetleg újítanak meglévő házukon. A korszerű megoldások egyik zászlós hajójaként a napelem rendszereket említhetjük, hiszen kiválthatjuk a borsos áram számlánkat is a segítségével. Mielőtt azonban megvásárolnánk az első napelem rendszerünket, érdemes megfogadni néhány vásárlás előtti tippet.

Napelem rendszer és napelem rendszer között is vannak különbségek, ezért érdemes megkérdezni ismerőseinket, rokonainkat, barátainkat, akik már rendelkeznek ilyennel, hogy véleményezzék és mondják el minden előnyét és hátrányát (már ha tudnak ilyet is).

Milyen napelem rendszert válasszunk?

Az első és legfontosabb, hogy legalább 25-30 éves garanciával vásároljunk, minőségi és megbízható márkájú napelem rendszert. Ne csak az árat nézzük, hiszen nagyon sok rossz minőségű panel is található a piacon. A legjobb döntés, ha világvezető napelem gyárak termékeit vásároljuk, akik legalább 5 éve jelen vannak a piacon és nagy figyelmet szentelnek a kutatásra és fejlesztésre.

Óvakodni kell a friss cégektől, akik csak szerelést vállalnak és sokat költenek reklámra, de fejlesztésre semmit. Érdemes körülnézni és a piaci árakkal tisztában lenni, a túl olcsó pedig mindig legyen gyanús. Fontos még a napelem tanúsítványokat is ellenőrizni. A TÜV IEC 61215 tanúsítvány például azt szavatolja, hogy a napelem rendszert független laboratóriumban tesztelték és teljesítette az előírásban elvártakat.

Érdemes a rejtett költségekre is ügyelni, sok cég ugyanis ezzel is trükközik, akárcsak az alkatrészek minőségével és mennyiségével. Ha egy megbízható napelem rendszerre van szükség, tanácsos olyan céget választani, mint a Gershoj Energia, amely kedvező áron kínál magas minőséget. Szolgáltatásaikról és termékeikről bővebb felvilágosítást a +36 30 894 6152 telefonszámon, az info@gershojenergia.com e-mail címen és a https://gershojenergia.com weboldalon kaphatunk.