A szódásszifonok a reneszánszukat élik, szinte mindenhol lehet kapni őket, de nagy piaca van a több évtizedes daraboknak is annak ellenére, hogy lényegesen drágábbak az újonnan megvásárolhatóaknál. Ez az árkülönbség nyilvánvalóan a koruknak köszönhető, illetve a nosztalgiának, amit keltenek, viszont mivel ennyire rég gyártották őket, hajlamosak elromlani: eltörnek az alkatrészeik, elkopik a tömítésük, esetleg egyes darabjaik elvesznek, amiket muszáj pótolni ahhoz, hogy a szódásszifon ismét használható legyen.

A szódásszifonoknak alapvetően három típusa létezik, a műanyagból, a fémből és az üvegből készült szifonok. A szabványosításnak köszönhetően a kisebb alkatrészeik nagyjából megegyezhetnek, ám valószínűbb, hogy ha veszünk valamilyen szódásszifon alkatrészt, az nem feltétlenül lesz jó abba, amihez beszereztük. Érdemesebb épp ezért egy olyan céget keresnünk, amelyik nem csak szifonok, hanem szódásszifon alkatrészek forgalmazásával is foglalkozik, így biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelő részegységeket vásároljuk meg.

Sokan úgy vélik, hogy felesleges az időt húzni a szódásszifon alkatrészek beszerzésével, és inkább vásárolnak egy új szifont, a régit pedig kidobják. Manapság, amikor az újrahasznosítás és a környezetvédelem egyre fontosabb szerephez jut az életünkben, ez egy komoly hiba, de ez csak az érme egyik oldala; a másik az értékmentés. Egy régi szódásszifon a múlt egy darabkája, és mivel egyre kevesebb van belőlük, a megmaradtakat érdemes megőrizni. Csak egy példa: a XX. század eleji, üveg szódásszifonokhoz manapság már csak régiségekkel foglalkozó vállalkozásoknál, illetve – nagy szerencsével – apróhirdetési oldalakon lehet hozzájutni, és elég borsos áron!

Cégünk, a Szász Kft. úgy gondolja, hogy a szódásszifonokat érdemes megjavítani, amennyiben lehetséges, ezért gyakorlatilag minden alkatrészt a kínálatunkba vettünk, amikkel a javítás megoldható. Látogassa meg honlapunkat a www.szaszkft.hu címen, és tekintse meg, mivel várjuk azokat, akik szeretnének új életet lehelni a szódásszifonjukba! Kérdése lenne? Tegye fel nekünk a +36-47-378-053-as telefonszámunkon, vagy a szaszkft@t-online.hu e-mail címünkön!