A tél közeleg, a kertészkedők és növénytulajdonosok ilyenkor sem pihenhetnek, hiszen gondoskodniuk kell arról, hogy a növények mindent megkapjanak a tél és a hideg elleni védekezéshez. Vannak olyan kaspós, cserepes növények, amik túl nagyok ahhoz, hogy fedett helyre vigyék őket. A földbe ültetett cserjék, bokrok, növények ugyan a szabadban nevelkedtek, mégis áldozatául eshetnek a zord időjárásnak. A növények téli felkészítéséhez néhány kiegészítőre mindenképpen szüksége van a kert tulajdonosoknak. Az egyik ilyen kiegészítő a téli takaró.

A téli takarók tulajdonképpen zsákok, fedésre, takarásra alkalmas szövetek, amik megvédik a fagyérzékeny növényeket attól, hogy a mínuszok véglegesen kárt tegyenek bennük. A téli takarók anyaga lehet textil, juta vagy polipropilén is. A színük fehér, világos, pontosan azért, hogy a fény erejét ki tudják használni a növények. A zsákok, takarók többféle módon zárhatóak, összehúzó zsinórral, zipzárral vagy rögzítő szalaggal.

A téli takarók használatától nem kell tartani, mert a zsákok anyaga biztosít elegendő levegőt és fényt is a növényeknek, miközben optimális hőmérsékletet nyújt párásodás nélkül a téli hónapok alatt. Nincs általános szabály arra, hogy hány fokig nyújtanak védelmet a téli takarók, mivel ez a növénytől is függ, de kb. -5 fokos hőmérséklettel érdemes számolni. Fagyérzékeny növények esetén elsősorban akkor ajánlott alkalmazni, mikor még a nappalok melegebbek, de éjszaka már 0 fok alá csökken a hőmérséklet. A növények nemcsak a hideg elől burkolózhatnak a zsákokba, a szél és csapadék elől, valamint a korán jött felmelegedés káros hatásaitól is védve vannak. A téli takarók ráadásul nem egyszer használatos kiegészítők, ha gondosan elrakjuk őket tavaszra, nyárra, akkor még évekig tudjuk használni őket telente.

Keresse bizalommal webáruházunkat és a Greenberg Bt.-t a www.greenberg.hu webcímen, ha nincs még felkészülve a télre és nem kezdte el a növényei felkészítését a fagyokra! A webshopunkból mindent egy helyen meg tud vásárolni, méghozzá kedvező árakon! Szívesen nyújtunk további segítséget a vásárláshoz, csak lépjen kapcsolatba kollégáinkkal az egyik elérhetőségünkön: +36 20 227 2527, info@greenberg.hu.