Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos otthonunk megfelelő szigetelése. Egy körülbelül száz négyzetméteres családi ház fűtése helyes szigetelés esetén alig harmincezer forint lehet, ezzel szemben rossz szigeteléssel ez akár a háromszorosára is megnőhet! Fontos, hogy otthonunk minden része megfelelően szigetelve legyen! Házunk különböző területeinél más mértékben figyelhető meg hőveszteség. A falaknál észlelhető a legnagyobb mértékben, de a nem megfelelő nyílászárók is kitehetik akár harminc százalékát otthonunk összes hőveszteségének.

A megfelelő nyílászárók fontosak hőszigetelés szempontjából. Az ablakok folyamatos igénybevételétől a nyílászárók elhasználódnak, vesztenek hőszigetelő képességükből, így egy bizonyos idő elteltével érdemes újra cserélni vagy felújítani őket. A mai világban már nagyon sokféle anyagú és fajtájú nyílászáróval találkozhatunk, így könnyen kiválaszthatjuk az igényeinknek megfelelőt. A fa nyílászárók anyagukból kifolyólag jobban alakíthatóak, szebb megjelenést adhatnak otthonunk külső megjelenésének. Ellenben nagyobb odafigyelést és bizonyos időközönkénti ápolást is igényelnek, hogy megtartsák szép külsejüket. Manapság egyre inkább elterjedőben vannak a műanyag nyílászárók is. A műanyag nyílászárók, bár külső megjelenésükben nem annyira változatosak, mint fából készült társaik, de jobban ellenállnak a környezeti hatásoknak és folyamatos ápolást se igényelnek.

Egy átlagos háztartásban a felhasznált energiáknak legnagyobb részét fűtésre fordítjuk, így érdemes otthonunkat minél jobb szigeteléssel ellátni. A régi nyílászárók felújításával sokat spórolhat számláin, komfortosabbá teheti otthonát önmagának és családjának a folyamatos, kellemes hőfok fenntartásával. Nyílászárók terén fontos, hogy szakemberhez forduljon, mert egy esetlegesen rosszul beszerelt vagy rossz minőségű ablak, ugyanúgy hőveszteséget eredményezhet!

Amennyiben új nyílászárókat vásárolna, bátran forduljon hozzánk! Cégünk garantálja Önnek a minőségi munkát! Termékeinkkel kapcsolatban honlapunkon érdeklődhet a www.perdikft.hu oldalon! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20/466-0818 telefonszámon vagy írjon e-mailt a perdifa@gmail.com címre!