Sajnos az utóbbi években megszaporodtak az olyan viharok, amik épületeket, autókat és fákat rongálnak meg szerte az országban. A veszélyes fák kivágása talán a legfontosabb ezekben az esetekben, hiszen emberéleteket is veszélyeztethetnek.

Természetesen nem csak az időjárás lehet hatással egy fa életére, a kor is sokat számít. Szerencsésnek mondhatja magát a hédervári Árpád-tölgy a maga 7-800 esztendejével, hogy még mindig áll. 2007-ben épphogy csak sikerült megmenteni, miután korhadni kezdett, és három hatalmas ágát is letörte egy vihar; mára csak egy maradt. A korhadt részeket el kellett távolítani, ami gyakorlatilag kettévágta a fa törzsét, de szerencsére azóta is minden évben kizöldül és makkot érlel. Őt szerencsére nem érte el a veszélyes fák kivágásának szükségessége, ám rengeteg fa számít matuzsálemnek ebből a szempontból, vagyis annyira öregek, hogy sajnos menthetetlenek.

Ilyen esetekben jön jól egy telefonszám, amin elérhetünk egy szakembert. A veszélyes fák kivágása nem amatőröknek való, hiszen nem véletlenül mondjuk: veszélyes. A megrongálódott, vagy elöregedett, elkorhadt fa a bolygatás hatására további ágakat veszíthet el, ami komoly sérüléseket, rosszabb esetben akár halált is okozhat, de ha ezt még el is tudjuk kerülni, a környezetében bőven tehet kárt, főleg akkor, ha rossz irányba dől. Inkább bízzuk ezt egy olyan vállalkozóra, akinek nem csak a tudása, de a tapasztalata is megvan a veszélyes fák kivágásához.

Ha Ön is hasonló problémával küzd, akkor vegye fel velem a kapcsolatot! Marton Zoltán vagyok, és alpintechnikával végzem el a veszélyes fák kivágását. Több, mint húsz éve foglalkozom favágással, így tapasztalattal és hozzáértéssel tudom megoldani a fákkal kapcsolatos problémákat. Specialitásom az olyan fák kivágása, amik házakhoz, vezetékekhez közel helyezkednek el; az ilyen feladatokat visszabontásos technikával végzem. Ha veszélyes fák kivágására van szükség, rám számíthat!

Ha kíváncsi a részletekre, keresse fel weboldalamat, amit a www.pilisifavago.hu címen érhet el! Kérdése van, vagy a szolgáltatást szeretné megrendelni? Vegye fel velem a kapcsolatot a +36-30-619-7671-es telefonszámon, vagy írjon üzenetet az info@pilisifavago.hu e-mail címre!