Főoldal » Trend » A könnyűszerkezetes házépítés valóban megkönnyíti az építkezést!
könnyűszerkezetes házépítés

A könnyűszerkezetes házépítés valóban megkönnyíti az építkezést!

könnyűszerkezetes házépítésről általánosságban

Észak-Amerikától Skandinávián át a Távol-Keletig a könnyűszerkezetes házépítési technológiában rejlő lehetőségeket mindenhol felismerték már, ez a technika energiatakarékos, időtálló, és szó szerint könnyebb házakat eredményez, a 300 kg/m2 súly alatti épületszerkezetből adódóan.

Készház, gyorsház, könnyűszerkezetes ház. Mi a különbség?

Készháznak azt a szerkezetet szokás nevezni, mely előre elkészített elemekből áll és részletekben – fal, födém, – szállítanak az építkezés helyszínére, ahol daruzással összeállítják. A gyorsház viszont általában a helyszínen szerelt változat, fa- vagy fémvázas szerkezetű, és akár 2-3 hónap alatt költözhető!

Utóbbi meghatározás illik leginkább a könnyűszerkezetes házépítésre is, így a technológiában rejlő lehetőségeket pontokba szedtük:

– Könnyen átépíthető, passzív házzá alakítható, szinte minden szerkezeti átalakítás bontás nélkül végrehajtható az előzetes gyártmánytervek birtokában.

– Télen is kivitelezhető, a szárazépítési rendszer nagy előnye, hogy nem kell várni a kiszáradásra.

– Téglaházakhoz képest is földrengésállónak számít, vázszerkezete rugalmas, szemben a merev tégla szerkezettel és bármilyen terepviszonyok között megépíthető.

– Vékony falai helytakarékosak, így a bruttó alapterület nagyobb, tehát a belső terek is tágasabbak.

könnyűszerkezetes házépítés környezetbarát és energiatakarékos

A hőhídmentesség definíciója is lehetne építkezések esetében a könnyűszerkezet, a kiváló hő- és hangszigetelés köztudott, a fűtési költség egy hagyományos házhoz viszonyítva akár 30-50%-al is alacsonyabb! A hagyományos gázfűtés helyett elektromos fűtés kiépítésével, napelemmel a megújuló energia felhasználás 100%-os is lehet!

Érdekli a könnyűszerkezetes házépítés?

A  www.fa-lak.hu webcímen további részleteket is megtudhat az általunk tervezett és készített könnyűszerkezetes födémekről, faszerkezetes épületekről és mobilházakról, ha pedig könnyűszerkezetes házépítéssel kapcsolatban érdeklődne, költséghatékonyan és időtakarékosan megtervezzük Önnek! Vegye fel velünk a kapcsolatot további elérhetőségeinken, telefonon a +36-70-277-2472- es telefonszámon, e-mailben a a fahaz@t-email.hu címen!