Főoldal » Trend » Balkongyümölcsök: a Baby Blue áfonya

Balkongyümölcsök: a Baby Blue áfonya

Friss, zamatos, saját termésű gyümölcsökre vágyik, amiket a saját kezével szakít le az ágakról? A gyümölcsöskerthez nem kell egy egész telket vásárolnia vagy kertes házba költöznie, az is elég, ha a balkonját beülteti balkongyümölcsökkel! Szerencsére már kaphatóak olyan fajták a balkongyümölcsökből is, amiket egyszerűen dézsába, virágládába is el lehet ültetni. A Starkl Kertészetben is forgalmazunk ilyen balkongyümölcsöket, méghozzá változatos fajtákat, a málnától kezdve a körtén át az áfonyáig. Mit szólna egy saját áfonya bokorhoz, aminek érett bogyói ott kéklenek nyár végén a teraszon, valahányszor kilép a szobából, tavasszal pedig kedves fehér virágaiban gyönyörködhet? Kertészetünk Baby Blue áfonyát forgalmaz, ami ráadásul most akciós áron kapható. Rendeljen belőle hármat és kedvezőbb áron ültetheti be balkongyümölcsökkel az erkélyt vagy a teraszt!

Az áfonyának, mint balkongyümölcsnek, minimum 10 literes dézsára van szüksége, ahol kedvére tud növekedni és fejlődni. A dézsába savanyú földet tegyünk és csakis ezt, mert másféle földben a növény nem fog teremni, se pedig megélni. Érdemes a növény földjét évente kétszer megfelelő trágyával dúsítani is, frissíteni, hogy megfelelő mennyiségben kapjon tápanyagot. Olyan helyet válasszunk neki a balkonon, amit nem ér állandóan a nap, az áfonyának nincs szüksége folyamatos napsütésre, az árnyékban is elvan, ha az szélvédett. Ne hagyjuk kiszáradni a földjét, nyáron gyakrabban locsoljuk. Jó hír, hogy ez a balkongyümölcs fagyálló, tehát nem kell téliesíteni, képes átvészelni a téli hónapokat a szabadban is. Annyit azért tegyünk meg, hogy a tövét betakarjuk, így biztosan jól érzi magát hidegben is. Gyümölcse C vitaminban gazdag, készíthető belőle lekvár, szörp vagy tea, de nyersen is fogyasztható, számos jótékony hatással bír.

A www.starkl.hu webcímen cégünk, a Starkl kert Kft. balkongyümölcseinek választékát tudja megszemlélni többek között, ha az a terve, hogy az erkélyét gyümölcsössé alakítja. Keressen fel minket bizalommal elérhetőségeinken, és tájékozódjon a részletekről a katalogus@starkl.hu e-mail címen vagy a 94-329-700-as telefonszámon!